Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Kritická situácia v Bojniciach: Obsadených je takmer 100 percent lôžok

NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach
NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BOJNICE - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach zaznamenala počas vianočných sviatkov bežný prírastok pacientov s ochorením COVID-19. Najväčší nápor zaregistrovala 27. decembra. Reprofilizované lôžka má naplnené takmer na 100 percent, informoval v utorok Jozef Stopka z nemocnice.

"V nemocnici máme hospitalizovaných 185 pacientov, s COVID-19 je to 53 ľudí, na umelej pľúcnej ventilácii je šesť pacientov. Obsadenosť reprofilizovaných lôžok je na úrovni 98 až 100 percent, ale k utorku nanovo otvárame dočasne uzatvorenú ošetrovaciu 'COVID-19 jednotku' s 25 lôžkami," uviedol ďalej Stopka.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ochorenie COVID-19 má k utorku podľa neho 89 zamestnancov, služby nateraz sa nemocnici darí zabezpečiť. "Zatiaľ NsP Prievidza zvláda pomerne ťažkú situáciu aj čo sa týka starostlivosti o pozitívnych pacientov, ako aj pacientov prijímaných do nemocnice s inými diagnózami," skonštatoval.

Proti ochoreniu COVID-19 by mali zdravotníkov z bojnickej nemocnice začať očkovať 5. januára. "Zisťujeme predbežný záujem zo strany zamestnancov, ale predpokladáme, že sa zaočkovať dá približne 30 až 40 percent z nich," dodal Stopka.

Viac o téme: NemocnicaPandémiaLôžkaSlovenskoBojniceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu