Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čaputová šliape na päty Taylor Swift! V rebríčku najvplyvnejších žien porazila aj fínsku premiérku

Inaugurácia prezidentky Čaputovej Zobraziť galériu (3)
Inaugurácia prezidentky Čaputovej (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Americký magazín Forbes aj tento rok zverejnil rebríček najvplyvnejších žien planéty. Popri nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, britskej kráľovnej Alžebete II. či americkej televíznej hviezde Oprah Winfrey v ňom znova figuruje aj meno našej prezidentky Zuzany Čaputovej.

Umiestnila sa na 83. priečke za americkou speváčkou Taylor Swift. Prezidentka v rebríčku predbehla napríklad fínsku premiérku Sannu Marin či americkú herečku Reese Witherspoon. Už po desiatykrát mu kraľuje nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Čaputová šliape na päty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto:Forbes)

Čaputovú v rebríčku opísali ako protikorupčnú aktivistku a právničku, ktorá sa v júni 2019 stala prvou a najmladšou prezidentkou v histórii našej krajiny. Forbes podotkol, že jej vplyv pomohol vyvolať protesty, ktoré prinútili expremiéra Roberta Fica rezignovať po vražde novinára Jána Kuciaka.

"Vo svojom inauguračnom prejave sa Čaputová zaviazala k zlepšeniu súdneho systému a boju proti beztrestnosti a korupcii," doplnil magazín s tým, že prezidentka bola označená aj ako "osamelý politický hlas v mori demagógie." Čaputová sa v rebríčku premiérovo umiestnila aj minulý rok, kedy obsadila 80. miesto.

Viac o téme: ForbesZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu