Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO hrozivej nehody pri Zvolene: Pre nezodpovednosť matky utrpel chlapček (3) vážne zranenia!

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ZVOLEN - Polícia vo Zvolene vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej sa ťažko zranil trojročný chlapček. Udalosť sa stala v stredu v dopoludňajších hodinách, na ceste 1/66, za Krupinou v smere na Hontianske Nemce. Pod vážne zranenia dieťaťa sa pravdepodobne podpísal nezodpovedný krok matky.

Ako totiž priblížila polícia, dieťa nebolo v osudnej chvíli v autosedačke! "Zranenie u vodičky si vyžiadalo jednorazové lekárske ošetrenie, ale jej dieťa, ktoré viezla na zadnom sedadle a ktoré nebolo v detskej autosedačke, utrpelo ťažké zranenia," znelo v stanovisku na sociálnej sieti.

Čo predchádzalo nehode? Vodička (36) osobného auta sa podľa polície pravdepodobne plne nevenovala vedeniu vozidla, následkom čoho plynule zišla s vozidlom vpravo na krajnicu, kde vyšla na zvodidlá. "Po zvodidlách sa bočne, na podvozku auta, šmýkala približne 15 metrov, následne sa s autom prevrátila späť na cestu. Na ľavom boku sa bočným šmykom šmýkala ďalších 25 metrov," opísali ochrancovia zákona.

Prečo je potrebné, aby dieťa bolo v autosedačke?

V prípade dopravnej nehody je dieťa v autosedačke lepšie chránené. Ako varovala polícia, pri nárazoch môže dôjsť k vážnym poraneniam a aj k úmrtiu dieťaťa. "Preto odporúčame voziť deti na zadných sedadlách riadne pripútané v autosedačke. Podľa štatistík zranení počas dopravných nehôd, je najbezpečnejšie miesto v aute vzadu vpravo (za spolujazdcom)," uzavreli policajti.

Viac o téme: NehodaDieťaZraneniaZvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu