Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Úrad zdravotníctva sťahuje z predaja známe kaše pre dojčatá a deti: FOTO Pozor, ak ich máte doma

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Rodičia dojčiat a malých detí by mali spozornieť. Vo viacerých výrobkoch od značky Nestlé sa totiž objavila prítomnosť kadmia. Podľa hlavného hygienika SR Jána Mikasa už Nestlé Slovensko zabezpečuje sťahovanie nevyhovujúcich výrobkov z trhu.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné výrobky od značky Nestlé určené pre dojčatá a malé deti. Do rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF) ich nahlásili kontrolné orgány v Poľsku.

KORONAVÍRUS Vysoký hygienický štandard prispieva k zabráneniu šírenia COVID-19

Pozor na tieto výrobky

Bezgluténový ryžový výrobok od 4. mesiaca veku Nestle Sinlac s výrobným číslom 01970291R pôvodom z Poľska obsahuje kadmium v množstve 0,067 mg/kg. Podľa nariadenia Komisie (ES) je však maximálny povolený limit 0,04 mg/kg. „Možným zdrojom kontaminácie je ryža pôvodom z Talianska,“ uviedol úrad.

Úrad zdravotníctva sťahuje z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/ÚVZ SR)

Uvedené sa podľa ÚVZ týka aj ďalších troch druhov výrobkov dodaných na Slovensko. Ide o produkty Nestlé Banánová kaša Dobrú noc s výrobným číslom 016003351 a Nestlé Ovocná kaša Dobrú noc s výrobným číslom 016803351 a 016903351.

Mikasov úrad potvrdil, že Nestlé Slovensko už zabezpečuje sťahovanie nevyhovujúcich výrobkov zo slovenského trhu. „Keďže sa uvedené výrobky ešte môžu nachádzať na trhu na území Slovenskej republiky, odporúčame spotrebiteľom, aby uvedené výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a prípadne ich vrátili späť do miesta predaja,“ odporučil hlavný hygienik.

Viac o téme: DetiÚVZ SRVýrobkyNebezpečenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu