Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vysoké Tatry: Lyže z požičovne turisti nešetria

Šaňo Růžička z Dolného Smokovca ponúka okrem bežných lyží a snoubordov aj výstroj pre extrémistov.
Šaňo Růžička z Dolného Smokovca ponúka okrem bežných lyží a snoubordov aj výstroj pre extrémistov.

DOLNÝ SMOKOVEC - Prišli ste na lyžovačku do Tatier a výstroj ostal omylom doma? Plánujete zvládnuť prvé kroky na drevenej doske, a neviete, či sa oplatí kupovať nový snoubord? Ešteže sú tu požičovne! Ich ponuku využívajú najmä zahraniční turisti a tí sa väčšinou riadia heslom: "Čo je požičané, to sa nešetrí!"

Svoje o tom vedia zamestnanci požičovní lyžiarskeho výstroja vo Vysokých Tatrách, ktoré v zime navštívi množstvo zahraničných turistov. "Lyže nivočia najmä turisti z Ruska a Ukrajiny, ktorí na druhej strane chcú vždy tie najlepšie lyže z ponuky. Najväčšími demolátormi sklzníc na lyžiach a snoubordoch sú mladí ľudia," povedal Šaňo Růžička (36) z požičovne v Dolnom Smokovci. Lyže dostanú tiež zabrať, ak ich zoberie do parády úplný začiatočník.

Lyže z požičovne niekedy vydržia len pár sezón, najviac sa ničí sklznica, ktorá sa dá ošetriť a zaliať. Najmenšie znaky nezodpovedného zaobchádzania s požičaným výstrojom registrujú paradoxne pri výstroji na extrémne športy. Menšou hrozbou pre požičovne sú zlodeji. Za posledné tri roky nezaznamenali v požičovni v Dolnom Smokovci žiadnu krádež. Prispela k tomu kamera, ktorá požičovňu sníma a tiež to, že v požičovni si robia kópiu osobného dokladu zákazníka.

"Keď neboli kamerové systémy, ľudí sme aj fotili," dodal Š. Růžička. Požičovňa v Dolnom Smokovci ako jediná na Slovensku ponúka aj výstroj pre skialpinistov vrátane bezpečnostného zariadenia v prípade lavínovej situácie.

Cenník

lyžiarsky komplet cena
základný 250 Sk/deň
vyššia trieda 500 Sk/deň
VIP 700 Sk/deň
deti   zľava 50%
snoubord komplet 350 Sk/deň
skialpinistický komplet 550 Sk/deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu