Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Drucker sa po pilotnom testovaní opäť obul do Matoviča: Čo je toto za úspech?

Igor Matovič a Tomáš Drucker
Igor Matovič a Tomáš Drucker (Zdroj: SITA/Bratnislav Bibel, TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Exminister zdravotníctva a líder Dobre voľby to dal premiérovi Igorovi Matovičovi zase raz poriadne vyžrať. Nie je žiadnym tajomstvom, že vzťahy medzi týmito dvoma nie sú pozitívne. Drucker najnovšie kritizuje vládou deklarovaný úspech po pilotnom testovaní na Orave a v Bardejove.

Drucker v úvode statusu na sociálnej sieti Facebook premiéra vyzval, aby nenapínal bicepsy ale zdravý rozum. "Riziká celoplošného testovania antigénovými testami sú obrovské a nemožno ich prehliadať. Vysoká účasť tieto riziká iba zvyšuje a určite nie je dôvodom na víťazný tanec," upozorňuje exminister.

Nerozumiem tomu, prečo sa vláda vytešuje, tvrdí Drucker

Drucker v úvodných slovách nerozumie tomu, prečo sa vláda teší. "Nerozumiem čomu sa tešíme, že sme “nahnali” mnohých zdravých ľudí na testovanie, keď boli zdraví. Mnohých nakazených sme nedokázali otestovať, lebo ich tieto testy proste nezachytia alebo ich falošne označia za “zdravých”. Pretože samotné Ag testy sú na celoplošné testovanie nevhodné. Mnohí nakazení teda dostanú “falošné” certifikáty a dokonca úplne nezmyselne na ceninovom papieri, s výsledkom NEGATÍVNY. A sú aj takí, čo im testy vyšli pozitívne a pritom Covid nemajú," myslí si bývalý minister líder Dobrej voľby.

Riziko prenosu

Podľa Druckera je riskantné testovať ľudí na kope v spoločnom priestore. Čím viac ľudí totiž podľa neho príde na hromadené testovania tým viac sa ich tam aj môže nakaziť alebo ochorieť, tým viac sa falošne označia za negatívnych a iní falošne za pozitívnych. "Treba testovať tam, kde to má zmysel, tých, ktorí sú v podozrení choroby, tam kde sú vysoké riziká nákazy. Využiť zmysluplne všetky zdroje, ľudské aj materiálne. Plošné testovanie, som presvedčený tak ako je, je iba zbytočným hazardom a míňaním času," uzavrel.

Viac o téme: Igor MatovičKoronavírusTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu