Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Situácia na cestách sa už upokojila

(Zdroj: ČTK)

ŽILINA - Situácia na slovenských cestách, ktorú dopoludnia komplikovala hmla a námraza, sa popoludní upokojila. Motoristi väčšinou spôsobili už iba menšie dopravné nehody, ktoré si nevyžiadali dlhé čakanie v kolónach.

ČTK to povedala pracovníčka Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu. Dopoludnia došlo pre nepriazeň počasia po celom Slovensku k viacerým vážnejším kolíziám. Pri Partizánskom zomrel vodič osobného automobilu, ktorý sa zrazil s autobusom.

"Popoludní sa situácia upokojila, hlásené boli väčšinou menšie kolízie bez výraznejších zdržaní. Výnimkou bola nehoda osobného a nákladného automobilu pri Ladomierskej Vieske na strednom Slovensku," dodala zástupkyňa Stella Centra.

Vodiči doobeda havarovali napríklad na diaľnici medzi Sencom a Bratislavou, neďaleko Brezovej pod Bradlom, pri Liptovskom Mikuláši, Žiline, Prievidzi či Spišskej Belej. Podľa policajnej hovorkyne Kataríny Hlaváčovej pri nehode neďaleko Partizánskeho zomrel 24-ročný šofér osobného auta, ktoré sa zrazilo s autobusom. Vodič a pasažieri v autobuse údajne vyviazli bez zranení. Pred vjazdom do Žiliny od Martina sa prevrátila do priekopy dodávka. Na niektorých miestach sa pre nehody motoristi zdržali v kolónach aj pol hodinu.

Podľa Slovenskej správy ciest na horskom prechode Šturec hrozilo počas celého dňa riziko padania lavín z priľahlých svahov. Poľadovica sa udržiavala na ceste medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou ako aj medzi Žilinou a Rajcom.

Meteorológovia očakávajú, že v utorok bude na Slovensku prevládať oblačné počasie, výnimkou nebude dážď. Teploty by sa mali pohybovať od jedného do šiestich stupňov Celzia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu