Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matovič preberá vedenie boja proti koronavírusu do vlastných rúk: Pridal aj ostrý odkaz

Igor Matovič Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Piatkové laboratórne testy, ktorých bolo 6 500, odhalili 552 pozitívnych ľudí na nový koronavírus. Premiér Igor Matovič krátko nato reagoval, že situácia je mimoriadne vážna, a preto znova preberá vedenie boja proti ochoreniu.

Situácia okolo pandémie nového koronavírusu na Slovensku je mimoriadne vážna. Tvrdí to premiér Igor Matovič na sociálnej sieti s tým, že po troch mesiacoch preberá vedenie boja proti ochoreniu do vlastných rúk. Reagoval tak na včerajší rekordný prírastok pozitívnych prípadov.

Na Slovensku pribudlo vyše pol tisíca infikovaných: Desiatky ľudí sa z ochorenia vyliečili

Predseda vlády si dáva za cieľ vyhrať boj s čo najmenším vplyvom na "zdravie a životy nevinných ľudí". „Dosah akýchkoľvek ochranných opatrení bude vidieť až s odstupom viacerých týždňov a zmeniť smer tak strmej krivky bude vyžadovať veľmi veľa nášho spoločného úsilia,“ poznamenal Matovič.

„Prepáčte, ale nebudem počúvať názory ľudí, pre ktorých zdravie a smrť iných ľudí okrem nich samých nie je hodnotou. Nech si vykrikujú, koľko len chcú a hecujú sa navzájom, mne sú ukradnutí. Jediní, na kom mi teraz záleží, sú tí, ktorí sa voči dôsledkom chorého správania bláznov nevedia sami brániť a môžu naň doplatiť zdravím a životom,“ odkázal premiér.

Matovič preberá vedenie boja
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Igor Matovič )

Na Slovensku v piatok identifikovali 552 pozitívnych vzoriek na ochorenie COVID-19, laboratóriá vykonali 6483 testov. Celkový počet infikovaných od začiatku pandémie vzrástol na 8600, umrelo 44 pacientov, vyliečilo sa 4098. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je 4458.

Viac o téme: Igor MatovičSlovenskoCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu