Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pod kolesami luxusného SUV zahynula študentka Linh (†18): Bolesť blízkych je obrovská, srdcervúce vyznanie

Dievča mala zraziť celebritná dizajnérka Daniela Kralevich. Zobraziť galériu (6)
Dievča mala zraziť celebritná dizajnérka Daniela Kralevich. (Zdroj: Facebook, instagram, topky)

BRATISLAVA - Život mladučkej Linh (†18) vyhasol príliš nečakane. Osudnou sa jej stala kolízia na Tomášikovej ulici v hlavnom meste. Na priechode pre chodcov do nej vrazilo terénne auto. Zranenia boli fatálne, zachrániť sa ju už nepodarilo. Slová tých, ktorí ju poznali, trhajú srdce.

Prečítajte si aj: Mrazivý detail na mieste tragickej zrážky v Bratislave! FOTO V pozadí nájdete... uff, desivá náhoda

Bolesť je obrovská. Rodina dievčiny sa deň po tragédii dostavila na miesto, kde prišla o život ich milovaná. Na sociálnej sieti pribúdajú smútočné vyznania. Na škole, ktorú Linh navštevovala, veje čierna zástava.

"Len ťažko hľadáme slová na nešťastie, ktoré postihlo rodinu Linh. Bola v najlepšom zmysle slova obľúbená; nám mnohým blízka pre svoju láskavosť a dobrotu. Linh bola fantastická - šikovná, usilovná, múdra, skromná, vždy nápomocná a usmiata...," uviedli na stránke Gymnázia Ladislava Novomeského, ktoré Linh navštevovala. Tento rok mal byť jej posledným, mala maturovať...

Pod kolesami luxusného SUV
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: glnt.edupage.org)

Pamiatku Linh si niektorí jej kamaráti uctili už v deň tragédie, na mieste, kde poslednýkrát vydýchla, zapálili sviečky. Úprimnú sústrať rodine adresovala aj Rodičovská rada školy. "Aj keď sme ju všetci nepoznali osobne, pri tejto smutnej správe sa nám tisnú slzy do očí - veď bola jednou z nás, patrila do našej Tomášičkárskej rodiny. Linh, nikdy na Teba nezabudneme, rovnako ako na všetko, čo si nás za tých pár spoločných chvíľ naučila," znelo srdcervúce vyznanie.

Posledná rozlúčka týždeň po tragédii

Smrť študentky bratislavského gymnázia zasiahla najmä komunitu Vietnamcov na Slovensku, keďže pochádzala z tejto krajiny. Na sociálnej sieti jej taktiež venovali úprimné slová. Okrem iného opísali, že išlo o dobrú dcéru, študentku, priateľku a členku rodiny.

Posledná rozlúčka s Linh sa bude konať budúci pondelok v bratislavskom krematóriu.

Pod kolesami luxusného SUV
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Obvinenie zatiaľ nepadlo

Tínedžerku SUV usmrtilo ešte v pondelok 21. septembra. Za volantom mala sedieť bývalá finalistka súťaže krásy a celebritná dizajnérka Daniela Kralevich (35). Obvinenie voči konkrétnej osobe však zatiaľ vznesené nebolo. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Vo štvrtok o tom informovala polícia na svojej facebookovej stránke. 

Presné okolnosti nehody pre verejnosť známe nie sú, rovnako ani to, čo vlastne predchádzalo kolízii medzi autom a chodkyňou. K slovu sa dostanú znalci z rôznych odvetví. Vodičke mali ihneď po zrážke vziať telefón, aby sa ukázalo, či rolu zohrala jej nepozornosť. Do dievčiny malo auto naraziť v plnej rýchlosti, podľa svedkov ani nebrzdilo.

Pod kolesami luxusného SUV
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Bratislavská policajná hovorkyňa Veronila Slamková oficiálne priblížila, že auto smrti mala šoférovať 35-ročná žena, čo sedí s vekom spomínanej Kralevich. Tá podľa televízie JOJ skončila po havárii v nemocnici aj s jej matkou. Mali utrpieť šok.

Pod kolesami luxusného SUV
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram D.K.)

Svedok nehody na sociálnej sieti uviedol, že "vodička sa nervovo zrútila, kričala a plakala." Kralevich si napriek všetkému ešte v deň nešťastia stihla deaktivovať svoj facebookový profil, ten instagramový už nie je verejne dostupný. Vyjadrenie z jej strany či prejav ľútosti zatiaľ chýba.

Pátranie po svedkoch

Bratislavská polícia aktuálne pátra po svedkoch tragickej udalosti, ku ktorej došlo 21. septembra 2020 v čase okolo 12:20 hod. na Tomášikovej ulici. Cenné informácie totiž môžu dopomôcť k objasneniu toho, čo sa stalo.

"Svedkovia, ktorí videli v inkriminovanom čase na uvedenom mieste priebeh a okolnosti tejto dopravnej nehody, ktoré by prispeli k jej objasneniu, sa môžu prihlásiť osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo tak urobiť telefonicky na bezplatnom čísle polície 158, prípadne na tejto stránke formou súkromnej správy," uzavrela polícia.

ZAČIATOK TOHTO TÝŽDŇA POZNAČILA TRAGICKÁ NEHODA NA TOMÁŠIKOVEJ ULICI POLICAJTI PÁTRAJÚ PO JEJ SVEDKOCH Bratislavskí...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Bratislavský kraj Štvrtok 24. septembra 2020
Viac o téme: NehodaBratislavaTragédiaKralevich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu