Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

KORONAVÍRUS Rozhorčená poslankyňa: S dcérou je stále v karanténe! Doteraz sa mi nikto neozval

Katarína Augustinič Zobraziť galériu (2)
Katarína Augustinič (Zdroj: Instagram/K.A.)

BRATISLAVA - Prvým školských zariadením, ktoré uzavreli pre koronavírus, bola súkromná materská škôlka v Petržalke, ktorú navštevuje aj dcéra poslankyňe Kataríny Augustinič. Hneď v prvý deň museli ísť do karantény. Augustinič je rozhorčená, doteraz sa im nikto ohľadom ďalšieho postupu neozval

Bratislavská mestská poslankyňa Katarína Augustinič bola poriadne rozhorčený. Prvý deň v škôlke bol totiž pre jej dcéru aj posledným. Už na obed musel dcéru zo školy vyzdvihnúť, zrušiť pracovné stretnutia a ísť do karantény. Jedno z detí totiž malo koronavírus, pričom rodičia odovzdali čestné prehlásenie. Doteraz ju však nikto ohľadom ďalšieho postupu nekontaktoval. Test si zaplatila sama. 


KORONAVÍRUS v bratislavskej škôlke: Nakaziť sa mohlo ďalších osem ľudí! Poslankyňa zvažuje právne kroky


Nikto ma nekontaktoval

Poslankyňu dodnes nikto nekontaktoval a nedal žiadne informácie ani postup. "Jediné informácie, ktoré máme, sú z epidemiologickej zápisnice, kde je napísané, že dieťa má byť v karanténe, ak by sa ukázali u dieťaťa príznaky, máme ísť na testy," uviedla pre Topky poslankyňa, ktorá sa každý deň niekoľkokrát snaží dovolať na epidemiologické oddelenie regionálneho úradu verejného zdravotníctva, aby si overila, či dcéra musí ísť na testy, alebo nie.

KORONAVÍRUS Rozhorčená poslankyňa: S
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív K.A. )

"Bez úspechu... covid linka mi nevie pomôcť. Mám skúšať kontaktovať RÚVZ. Rodičia, s ktorými sme v kontakte, dali svoje dieťa otestovať a čakajú na vysledok. Ja som si nakoniec test zaplatila, pretože som sa už nemohla zaregistrovať na verejnej stránke, lebo som už raz na testoch bola," povedala poslankyňa. "Moje rodné číslo už je evidované a na test sa neviem objednať." Škôlka poslala rodičom zápisnicu. "Zatiaľ nemám vedomosť, že by bolo nakazené iné dieťa, ale podľa mňa nemá nikto výsledky."

Začarovaný kruh

Augustinič bola osobne aj na Pasienkoch, odkiaľ ju poslali preč. "Že sa musím objednať, na covid linke mi povedali, že objednať sa môžem až po nariadení RÚVZ, čiže začarovaný kruh. Momentálne na svoje výsledky čakám. Nemáme žiadne príznaky a pokiaľ dcérka nebude mťt žiadne príznaky, tak sa budeme riadiť zápisnicou," opísala poslankyňa.

"Nečudujem sa, že ľudia strácajú dôveru v systém, pretože ten nefunguje. Dokonca som sa z médií dozvedela, že na mňa sa karanténa ako rodiča nevzťahuje a že teda dieťaťu stačí 10-dňová karanténa. Môžeme robiť akékoľvek plošné opatrenia, keď v takýchto elementárnych prípadoch štát nevie dať jasné inštrukcie ani zabezpečit okamžité testovanie," uviedla. 

Dcéru dám testovať, len keď to bude nevyhnutné

Pokiaľ Augustinič nebude musieť dať dcéru testovať, nebude ju vystavovať stresu. "Keďže vyšetrenie je nepríjemné," uviedla poslankyňa s tým, že pokiaľ bude musieť ísť na testy pred nástupom do škôlky a niekto ich skontaktuje a dá termín, tak ich ju otestovať dá. "Čo s týka právnych krokov, nepoznám meno rodiča (ktorého dieťa bolo nakazené, pozn. red.), lebo zatiaľ som ho od škôlky nedostala. Zatiaľ nemám info od škôlky ako sa k problému postavila. Napriek tomu, že som musela byť týždeň doma a nepracovať, zaplatiť si testy, tak nemám chuť sa niekomu mstiť alebo robiť problémy, ale mal by si uvedomiť že jeho konanie bolo značne nezodpovedné," dodala.  

Viac o téme: BratislavaKatarína AugustiničKoronavírusMaterský škôlka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu