Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tieto šteniatka na Vianoce unikli smrti!

Týmto šteniatkam Nový Čas hľadá nový domov
Týmto šteniatkam Nový Čas hľadá nový domov

BRATISLAVA - Osud, ktorý by ste nepriali nikomu. Aj počas vianočných dní sa bratislavský útulok Slobody zvierat stal miestom, kam ľudia odviedli nepotrebné psíky. Počas sviatkov sa tu ocitlo až tridsať zvierat. Kruto a nekompromisne!

Niektoré psíky boli podvyživené a boli u nich badateľné znaky týrania. Iné za svoj krátky život zažili naozaj Vianoce pod psa. Na dlažbe sa ocitlo aj šestnásť malých a bezbranných šteniatok. Nový Čas sa im dnes rozhodol nájsť nový domov.

Známe príslovie - Pes, najlepší priateľ človeka - neplatilo ani počas sviatkov pokoja, lásky a mieru. Niektorí majitelia psíkov opustili svojich štvornohých miláčikov aj na Štedrý deň. Ak by vedeli rozprávať, určite by o tom niečo vedeli povedať malé vlčiaky.

Batôžtek s piatimi čiernymi hlavičkami priviezli do útulku Slobody zvierat susedia nezodpovednej majiteľky sučky vlčiaka. Tá chcela šteniatka usmrtiť, pretože odchádza do zahraničia. Ich osud však zvrátili dobrí ľudia, ktorí malých štvornohých chlpáčov majiteľke odobrali a priviezli ich do útulku. Tu dostanú šancu nájsť si nový domov. Jediný psík sa volá Rony, štyri malé sučky dostali mená Rona, Rudy, Rema a Retita.

Preplnený útulok

"Počas Vianoc sme prijali vyše tridsať zvierat. Niektoré majitelia surovo vyhodili do mrazu. Máme však aj také, ktoré sa zľakli strieľajúcich petárd a utiekli," povedala vedúca bratislavského útulku Edita Gardoňová. Blížiaci sa Silvester je pre zvieratká ten najstresovejší deň v roku. Preto svojich miláčikov radšej chráňte. Pri prechádzke ich majte vždy na vôdzke, v byte ich dajte do miestností bez okien. Psy chované v záhradách radšej nechajte zavreté vo vnútri.

Adoptujte si vlčiaka

Pomôcť v hľadaní nových majiteľov malých vlčiačikov chce aj denník Nový Čas. Každý, kto sa rozhodne adoptovať jedno malé šteniatko, ktoré uniklo smrti, sa môže prihlásiť na emailovú adresu steniatka@ringier.sk. Od redakcie dostane darček - granuly.

Takíto sú (na fotografii zľava):

Šteňa Rony
Jediný psík z klbka vlčiakov s menom Rony je zo všetkých najbojazlivejší.
Šteňa Rona
Najsmutnejšie psie oči má sučka Rona.
Šteňa Rudy
Malá sučka Rudy je spomedzi svojich súrodencov najživšia a najbojovnejšia.
Šteňa Rema
Sučka Rema je zo všetkých malých vlčiakov najhravejšia.
Šteňa Retita
Maličké šteniatko, ktoré v útulku dostalo meno Retita, prebralo rodičovskú úlohu a o svojich súrodencov sa stará ako mama.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu