Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Gašparovič: Mladým mužom by vojenčina prospela

Prezident Ivan Gašparovič
Prezident Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnešným mladým mužom by niekoľko mesiacov vojenskej služby prospelo, pretože to má pozitívny výchovný vplyv na ich psychickú i fyzickú kondíciu, uviedol na dnešnej besede na Ministerstve obrany (MO) Slovenskej republiky prezident Ivan Gašparovič po stretnutí so šéfom rezortu obrany Františkom Kašickým.

Ako vrchný veliteľ slovenských ozbrojených síl Gašparovič s Kašickým zhodnotil uplynulý rok v rezorte obrany a hovorili o prioritách na budúci rok. Okrem iného sa dotkli jedného z problémov slovenskej armády, ktorým je slabá fyzická kondícia mnohých záujemcov o službu v Ozbrojených silách Slovenskej republiky. Gašparovič a Kašický hovorili o postupe profesionalizácie slovenskej armády i o úlohách, ktoré MO bude musieť plniť v rámci NATO. Prezident je rád, že rok 2007 bol pre slovenskú armádu úspešný z hľadiska mierových misií i pri plnení bojových úloh u nás i v zahraničí. Jedným z najvážnejších problémov, ktoré prebrali, je prebytočný vojenský majetok a spôsob, ako sa s ním vyrovnať.

Kašický prezidenta informoval o tom, že uplynulý rok bol pre rezort obrany prelomovým, v ktorom boli nastavené systémové zmeny v MO. Medzi priority, ktoré bude rezort plniť v budúcom roku, minister zaradil operačné zabezpečenie ozbrojených síl, plnenie našich záväzkov v NATO a EÚ, stabilizáciu personálu, dobudovanie Vojenského výcvikového priestoru Lešť a dokončenie transformácie vojenského školstva, s ktorým MO začalo v tomto roku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu