Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Černák je v base už 10 rokov!

Ján Kán a Mikuláš Černák sa prihlásili na banskobystrickej polícii. Vtedy ešte netušili, že M. Černák za mrežami pobudne viac rokov.
Ján Kán a Mikuláš Černák sa prihlásili na banskobystrickej polícii. Vtedy ešte netušili, že M. Černák za mrežami pobudne viac rokov.

BANSKÁ BYSTRICA - Uplynulo už 10 rokov odvtedy, čo sa Mikuláš Černák (41) prihlásil na polícii v Banskej Bystrici. Presne 19. 12. 1997 sa vybral s kumpánom Jánom Kánom vypovedať vo veci, pre ktorú po nich vyhlásili celoštátne pátranie.

Zrejme mu nenapadlo, že v base zostane toľko rokov. Realita je taká, že údajný boss banskobystrického podsvetia je za mrežami už 10 rokov. Na slobodu sa dostal iba na pár mesiacov, keď ho v novembri 2002 prepustili za dobré správanie.

Po incidente, keď mal podľa vtedajšieho premiéra M. Dzurindu Černák terorizovať ľudí na lyžiarskom svahu pri Štrbskom plese, dostal sa znova do chládku začiatkom apríla 2003. Mikuláš Černák sa „preslávil“ ešte pred svojím zatknutím. A to nielen svojou bezpečnostnou službou Security 3M, ktorej členovia podľa viacerých podnikateľov vyberali výpalné. Stal sa aj mediálnou hviezdou. V súkromnej televízii ako chovateľ tigrov vysvetľoval, koľko a čo tieto dravce žerú. Neskôr sa začal harmatanec okolo vrážd spájaných s jeho menom.

V roku 2001 ho odsúdili na 8,5-ročný trest za vydieranie. Nasledovali obvinenia z vrážd. V tom období Mikuláš Černák vyhlásil: „Nie som masový vrah. Doplácam iba na to, že nechcem spolupracovať s políciou!“ Aj napriek viacerým obvineniam z vrážd (podľa obžaloby je ich deväť), súd ho v niektorých prípadoch oslobodil. V októbri 2001 ho oslobodili v prípade vraždy Poliaka Szymaneka, o päť rokov spod obžaloby pre účasť pri trestnom čine pokusu o vraždu Jozefa Holuba a aj v prípade vraždy Petra Klešča.

Je verejným tajomstvom, že Černák mal kontakty s vtedajšou politickou špičkou. Postavil sa zaňho dokonca aj farár z Telgártu, odkiaľ Černák pochádza. „Kariéra“ Mikuláša Černáka je jedinečná. Nie tak jeho osobou, ako skôr možnosťami, ktoré sa už pravdepodobne nezopakujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu