Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

KORONAVÍRUS Trhovisko Miletičova uzavreli a dezinfikujú

Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren
Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Trhovisko Miletičova v bratislavskom Ružinove v stredu o 12.00 h uzavreli a začali dezinfikovať. Podľa riaditeľky komunikačného oddelenia mestskej časť Bratislava-Ružinov Tatiany Tóthovej ide o preventívne opatrenie, keďže jedna z predajkýň oblečenia, ktorá má mať pozitívnu cestovateľskú anamnézu, bola v utorok (10. 3.) večer hospitalizovaná. Prejavy jej ochorenia boli totožné s prejavmi ako bežnej chrípky, tak aj noho koronavírusu.

"V dopoludňajších hodinách sme sa dozvedeli, že jedna osoba spomedzi predajcov oblečenia na Trhovisku Miletičova mala byť v utorok vo večerných hodinách hospitalizovaná s príznakmi zvýšenej teploty, kašľa a hnačky," uviedol starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren.

Podľa jeho slov má predajkyňa oblečenia pozitívnu cestovateľskú anamnézu, pred menej ako desiatimi dňami sa údajne vrátila z ázijskej krajiny. Hospitalizovaná bola spolu so svojím manželom. Výsledky testov zatiaľ podľa Chrena známe nie sú. Doplnil, že o situácii sa dozvedeli od samotných predajcov. "Prevádzka trhoviska je v kontakte aj priamo s nimi, štát ani žiadne jeho orgány nás oficiálne neinformovali," komentoval.

Mestská časť Ružinov, ktorá je prevádzkovateľom trhoviska, rozhodla o jeho uzavretí do odvolania, najmenej však do doby, kým budú známe výsledky testov na prítomnosť nového koronavírusu u hospitalizovanej predajkyne.

Viac o téme: TrhoviskoDezinfekciaBratislavaMartin ChrenMiletičova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu