Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VOĽBY 2020 Netradičná situácia v okrese Topoľčany: Voľby sa domáhal aj cudzinec

Parlamentné voľby 2020
Parlamentné voľby 2020 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

TOPOĽČANY - V severných okresoch Nitrianskeho kraja sú voľby pokojné. Podľa predsedov okresných komisií hlásia z mnohých volebných okrskov nadpriemernú účasť.

V okrese Topoľčany nemusela okresná volebná komisia riešiť žiadny vážny incident. „Väčšinou šlo iba o organizačné otázky, ktoré sme s okrskami preberali. V jednom prípade šlo o cudzinca, ktorý sa s pobytovým preukazom domáhal voľby. Bolo mu vysvetlené, že sa na parlamentných voľbách môžu zúčastniť iba občania Slovenskej republiky,“ uviedla zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Topoľčanoch Zuzana Chudá.

Účasť vo voľbách je podľa jej slov zatiaľ veľmi dobrá. „Boli sme v okrskoch a naozaj sme videli, že v mnohých stáli ľudia v rade až vonku. Po miernom útlme v obedňajších hodinách účasť opäť stúpla,“ dodala Chudá.

Pokojný priebeh majú aj voľby v okrese Zlaté Moravce. „Riešili sme iba drobné organizačné záležitosti. Žiadne incidenty alebo mimoriadne udalosti, pre ktoré by muselo byť hlasovania predĺžené, sme nezaznamenali. Podľa toho, čo sme videli v okrskoch v okrese Nitra i Zlaté Moravce sa zdá, že volebná účasť bude vysoká,“ uviedol predseda okresnej volebnej komisie v Nitre Ján Veteráni.

Viac o téme: CudzinecTopoľčanyVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu