Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Ochrnutý Lacko, ktorý si na kúpalisku zlomil chrbticu, sa už dokáže oholiť

Mama Jana je šťastná, že Lacko sa už dokáže sám najesť aj oholiť.
Mama Jana je šťastná, že Lacko sa už dokáže sám najesť aj oholiť. (Zdroj: Nový Čas)

LEVICE - Statočne zápasí s osudom! Lacko Barzó (16) z Levíc, ktorému po úraze chrbtice na kúpalisku ochrnuli ruky i nohy, nemieni bezvládne ležať v posteli. Tento rok začal študovať na strednej škole a vrhol sa na angličtinu! A je nesmierne šťastný, že sa už dokáže sám najesť aj oholiť.

Lacko ostal bezvládny po skončení základnej školy v júni 2006, keď si po nešťastnom páde z toboganu na kúpalisku zlomil chrbticu. Nemohol nastúpiť na strednú školu, kde ho už prijali. „Teraz - po ročnej pauze - úspešne študuje na strojárskej priemyslovke. Autom ho tam vozíme niekoľkokrát do týždňa a doma ho súkromne navštevuje učiteľka angličtiny,“ hovorí mama Jana Barzóová (37). Pre samotného Lacka je najťažšia asi fyzika. „Mám s ňou veru čo robiť,“ smeje sa študent, z ktorého je už hotový muž. Pomáhajú mu učitelia aj spolužiaci, poznámky mu väčšinou dávajú na USB kľúči a Lacko si ich potom pozrie v počítači.

Vďaka tvrdému telesnému cvičeniu dosiahol pokroky - dokáže sa napríklad lakťami udržať na posteli. „Okrem toho sa bez pomoci naje a oholí. Lacko nechce o pomoci pri holení ani počuť, vraví, že ja by som ho skôr dorezala,“ vraví mama. Vďaka finančnej zbierke ľudí môžu Barzóovci s Lackom pravidelne chodiť na týždňové rehabilitácie do maďarského Sopronu, ktoré chlapcovi veľmi pomáhajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu