Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutná správa zo sveta hasičov: Zomrel čestný prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany

Jozef Minárik
Jozef Minárik (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

BRATISLAVA - Vo veku 77 rokov zomrel čestný prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) Slovenskej republiky Jozef Minárik, ktorý v rokoch 2002 - 2012 pôsobil ako prezident DPO. Informovali o tom na oficiálnej stránke DPO.

"Vo vysokých funkciách stál na čele dobrovoľného hasičstva v období jeho zásadných vnútroorganizačných i legislatívnych zmien, keď bolo treba nachádzať nielen východiská z kritickej ekonomickej situácie, ale i zakotviť a posilňovať zákonné postavenie hasičstva, udržať a rozvinúť jeho aktivity doma aj v medzinárodnom meradle v nových spoločenských pomeroch Československa, i samostatnej Slovenskej republiky," priblížila.

Minárik vykonával počas ôsmich volebných období volené hasičské funkcie a podľa slov DPO spoznal každodennosť hasičstva a zborov lepšie ako ktokoľvek iný. Osobitne dôležité poslanie splnil v úsilí o zachovanie hasičskej jednoty na začiatku 90. rokov, ako aj v rokoch postupnej transformácie DPO na občianske združenie. Posledná rozlúčka so zosnulým sa podľa informácií DPO uskutoční dňa 11. júna 2019 o 13.30 h na cintoríne v Bratislave – Ružinove.

Viac o téme: úmrtieJozef MinárikDobrovoľná požiarna ochrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu