Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastná smrť českého speváka: Zomrel rýchlo, ale v ukrutných bolestiach!

Petr Muk Zobraziť galériu (4)
Petr Muk (Zdroj: TASR)

PRAHA - Na začiatku bola jeho smrť zahalená rúškom tajomstva. Špekulovalo sa, že sa Petr Muk predávkoval. Pitva však preukázala inú príčinu. Pred 9 rokmi sa spevákovi stalo osudným opojenie alkoholom...

Petr Muk sa narodil 4. februára 1965. Bol nesmierne talentovaný, pôsobil v skupinách Oceán a Shalom. Neskôr sa dal na sólovú dráhu a vystupoval aj v muzikáloch. Jeho životná púť však skončila v 45 rokoch. Nešťastne zomrel 24. mája 2010. 

Nešťastná smrť českého speváka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Spevákova smrť bola najprv opradená mnohými dohadmi. Nebolo totiž žiadnym tajomstvom, že trpel depresiami. Preto sa najprv predpokladalo, že sa predávkoval liekmi. Pitva však podľa českých médií preukázala inú príčinu. 

Mukovi podľa ich zistení síce v krvi koloval liek na depresiu, ale naozaj v nízkom, teda bežnom množstve, aké užívajú aj iní pacienti. Horšie to však bolo s alkoholom. Umelec sa najedol, ale aj čo-to vypil a keď neskôr začal zvracať, s 2,65 promile alkoholu v krvi nebol schopný si sám pomôcť. A tak ho udusili zvratky. Dusil sa vraj približne minútu. Ako v tom čase skonštatovali novinári, zomrel síce relatívne rýchlo, no bolestne. 

Petr Muk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer)

Nešťastná smrť českého speváka:
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Petr Muk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu