Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Lukáško sa teší na otecka, ktorý ako jediný z troch Prešovčanov prežil zrútenie lešenia

Manželka Mariana so synom Lukáškom čakajú na hlavu rodiny. Zobraziť galériu (5)
Manželka Mariana so synom Lukáškom čakajú na hlavu rodiny. (Zdroj: Nový Čas)

PREŠOV - Malý Lukáško s mamou Marianou (35) sa veľmi tešia na otecka. Marián Tančin (35) je jedným z prešovských robotníkov, ktorí pracovali na stavbe tepelnej elektrárne v Nemecku, kde sa zrútila železná konštrukcia. Marián ako jediný z trojice Prešovčanov prežil.

Marián pri páde lešenia utrpel zlomeninu ruky a má aj poranenú nohu. „Môj manžel bol vždy dôsledný a opatrný. Aj do telefónu mi ešte pred nešťastím vravel, že pri výškových prácach sa vždy pripútal a dával si obrovský pozor. Možno mu aj to zachránilo život,“ myslí si Mariana Tančinová. Marián, podobne ako jeho dvaja kamaráti, išiel pôvodne pracovať na stavbu ako záchranár.

„V zmluve mal napísané záchranné a ľahšie stavebné práce. Keby sa mu totiž niečo stalo, tak neviem, kto by zachraňoval záchranára,“ myslí si M. Tančinová. Jej manžela už raz operovali a zdá sa, že z najhoršieho je vonku.

„Ešte som sa s ním o detailoch nešťastia nerozprávala. Nechcem jatriť rany. Som šťastná, že to prežil,“ povedala matka malého Lukáška. Teraz sa musí postarať v prvom rade o syna a o ceste do Nemecka neuvažuje. „Chystali sa tam jeho brat so sestrou. Neviem, či je to rozumné, keď je vo veľmi zlom stave. Už sa však neviem dočkať, keď ho uvidím,“ teší sa M. Tančinová.

Manželia Tančinovci budú zakrátko opäť spolu.

Lukáško sa teší na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu