Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

Objavil sa pravdepodobne ďalší nakazený z levickej nemocnice

LEVICE - V žilinskej nemocnici leží muž, ktorého tam s infekciou previezli z levickej nemocnice. Pravdepodobne ide už o piatu bakteriálnu infekciu po operácii v nemocnici v Leviciach. Informáciu odvysielala dnes vo večernej spravodajskej relácii Televízne noviny TV Markíza.

Starší muž utrpel zlomeniny po páde zo stromu, operovali ho v Leviciach a neskôr previezli do nemocnice v Žiline. Riaditeľka Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Žiline Daniela Bekeová nevylučuje, že ide o rovnakú infekciu, akú zaznamenali u štyroch nakazených detí, ktoré tento týždeň operovali v Leviciach. Stav pacienta je však podľa nej stabilizovaný.

Prípad tohto muža však do súvislosti s nakazenými deťmi nedáva primárka anestéziológie NsP v Leviciach Renáta Chreňová, pre ktorú je táto informácia novinkou. Ako uviedla TV Markíza, infekciu vo všetkých piatich prípadoch spôsobili baktérie, ktoré boli súčasťou anestéziologického roztoku. Ako uviedla TV Markíza, dve infikované deti, ktoré ležia v banskobystrickej nemocnici sa už cítia lepšie, tretí, 14-ročný chlapec, je stále vo vážnom stave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu