Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Parašutista prežil pád z výšky 4 km

Parašutista nastúpil do lietadla na tomto letisku v Slavnici.
Parašutista nastúpil do lietadla na tomto letisku v Slavnici. (Zdroj: Nový Čas)

SLAVNICA - Strašný pád zo štvorkilometrovej výšky zázrakom prežil parašutista zo Zvolena! Na letisku v Slavnici pri Dubnici nad Váhom chceli cez víkend parašutisti využiť posledné slnečné dni na zoskoky. Jednému z nich sa však otvorila iba časť padáka a doslova zrotoval do kukuričného poľa. Pri hrôzostrašnom páde si Zvolenčan zlomil iba jedno rebro.

Jeho kolegovia hovoria o zázraku. „Je neskutočné, že nezomrel. Pri takýchto pádoch sa to väčšinou končí nešťastne,“ povedal jeden z nich. K nešťastiu sa zatiaľ nikto nechce oficiálne vyjadrovať. „Vyšetruje sa to, nevieme presne, čo sa stalo,“ povedali nám včera na letisku v Slavnici. O niečo zhovorčivejší bol Peter Jendrísek z aeroklubu v Dubnici nad Váhom.

„Po páde komunikoval, nebol v bezvedomí,“ uviedol pre Nový Čas. Podľa svedka z obce dopadol parašutista do kukuričného poľa. „Pozeral som hore a vravím si, čo ten chlap robí? Normálne sa točil k zemi a zrazu len treskol do poľa. Nebol to nejaký silný náraz, neletel veľmi rýchlo, iba padák mal nejaký poskrúcaný. Keď spadol vravel, že je v poriadku, iba ho bolí na hrudi,“ dodal svedok. Sanitka muža previezla do trenčianskej nemocnice. „Potvrdila sa iba zlomenina rebra,“ povedali nám v nemocnici. Z Trenčína putoval parašutista do zvolenskej nemocnice. Komunikovať však s nami nechcel.

Príčiny nešťastného pádu zatiaľ nie sú známe. Podľa Petra Jendríseka sú takéto nehody veľmi zriedkavé.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu