Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšia rana pre Kočnera: V leopoldovskej väznici sa dozvedel tú najhoršiu správu

Otec Mariana Kočnera zomrel v ružinovskej nemocnici. Zobraziť galériu (4)
Otec Mariana Kočnera zomrel v ružinovskej nemocnici. (Zdroj: archív)

RUŽOMBEROK - Jedna rana za druhou! Marian Kočner sa za múrmi leopoldovskej väznice dozvedel smutnú správu. V ružomberskej nemocnici zomrel jeho otec, ktorý bol dlhodobo onkologickým pacientom.

Kontroverzný podnikateľ je obvinený z falšovania miliónových zmeniek spolu s Pavlom Ruskom. V decembri mu Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici predĺžil a sprísnil väzbu a rozhodnutie potvrdil aj Najvyšší súd SR. 

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Kočnera však teraz zastihla smutná správa. Jeho 82-ročný otec Ivan Kočner zomrel v ružomberskej nemocnici. "Áno, zachytil som tú správu dnes ráno. Viem, že jeho otec bol dlhodobo chorý, bol onkologický pacient," povedal pre Topky rodinný priateľ Fedor Flašík. Zároveň však povedal, že si nespomína, či sa niekedy s Kočnerovými rodičmi stretol. 

Pôjde na pohreb?

To, či Mariana Kočnera pustia na pohreb jeho zosnulého otca, ktorý sa má konať v stredu v Ružomberku, je otázne. "Vzhľadom na to, čo za ošiaľ sa okolo neho teraz deje, pochybujem o tom, že ho pustia. Ale stať sa môže čokoľvek," dodal Flašík. 

Otec Mariana Kočnera, Ivan,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív)

S otázkou, či Kočner požiadal o výnimku pre pohreb, sme oslovili aj jedného z jeho obhajcov, Martina Pohoveja. "Prepáčte, je to tak citlivá vec, že k tomu sa vyjadrovať nebudem," povedal Pohovej. 

Podľa Adriána Baláža, hovorcu Zboru väzenskej a justičnej stráže, je to však málo pravdepodobné. Zákon o výkone väzby totiž nepozná inštitút umožnenia opustenia ústavu obvinenému. "Ani za účelom účasti na pohrebe, bez ohľadu na to, aké sú dôvody väzby. Zároveň za takýmto účelom nemá zbor zákonné oprávnenie ani na vykonanie eskorty obvineného," dodal Baláž.

Viac o téme: Fedor FlašíkSmrť otca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu