Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Jazda nočákom až za 44 korún!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Šialenstvo! Od začiatku novembra cesta nočným spojom poriadne zdražie. Pasažieri s električenkou si budú musieť prikúpiť lístok za 22 Sk. Ostatní zaplatia za jednu cestu 44 Sk. Doteraz stačila iba električenka alebo lístok za 22 korún.

Nočná doprava bude pokračovať podľa nového režimu aj po ukončení pilotného projektu, ktorý sa začal v lete. „Keďže sme sa u cestujúcich stretli s pozitívnym ohlasom, rozhodli sme sa nočné spoje radšej spoplatniť, ako vrátiť sa k starému režimu,“ povedal Branislav Zahradník z Dopravného podniku Bratislava (DPB). Cestujúci s električenkou si budú musieť od začiatku novembra kúpiť lístok za 22 Sk, ostatní dva 22-korunové lístky. Podľa Zahradníka je výška cestovného opodstatnená, keďže nočná doprava je nadštandardná služba a Bratislavčania ju využívajú v 80 % na cestu za zábavou.

Podľa prieskumu spokojnosti cestujúcich, ktoré robilo občianske združenie imhd.sk, až 83 % opýtaných tvrdilo, že v prípade, ak by sa cena lístka vyšplhala nad 40 Sk, nočáky by nevyužívali. Cesta z mesta taxíkom, napríklad spod Nového mosta k Domu kultúry v Dúbravke, stojí 150 Sk. Keď sa odvezie partia štyroch ľudí, jedného táto cesta vyjde na 37 Sk. Je to teda o 7 Sk menej ako nočákom a najmä pohodlnejšie. Taxík si môžu objednať, keď im to vyhovuje a zastaví im priamo pred domom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu