Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Volodymyr Y. je ochotný vypovedať na detektore lži

"Som nevinný, nakoľko som nič nespáchal a všetko je lož." (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Senát Okresného súdu Bratislava II pojednával dnes o Volodymyrovi Y., obžalovanom z legalizácie príjmov z trestnej činnosti.

Tohto trestného činu sa mal dopustiť tak, že spolu ďalšími organizoval vývoz ukradnutých áut do Rumunska. "Som nevinný, nakoľko som nič nespáchal a všetko je lož. Autá som nikdy nevidel a som ochotný vypovedať na detektore lži," povedal obžalovaný. Dohodu o vine a treste prokurátor aj obžalovaný odmietli.

Na pojednávanie prizvali päť svedkov, dostavili sa len traja. V ich výpovediach sa vyskytli rozpory. Vypovedal aj znalec, ktorý vyčíslil hodnotu predmetných automobilov na 3 - 3,8 milióna korún. "Volodymyra rešpektujem a priznávam, že som sa ho aj bál. Mal svoje meno," povedal vypočutý svedok Anton K., ktorý sa na vývoze áut tiež zúčastnil. Odmenou mu malo byť asi 1500 mariek, čo predstavovalo okolo 50.000 korún.

Volodymyra Y. obžalovali z údajného organizovania vývozu ukradnutých áut do Rumunska v roku 1999. Autá spolu s vodičmi zadržali v Maďarsku. Automobily mali tabuľky s evidenčnými číslami, ktoré boli odcudzené z iných vozidiel. Od roku 2000 sa prípadu venovalo už sedem sudcov.




Volodymyr Y. bude asi čeliť ďalšej obžalobe


BRATISLAVA - Volodymyr Y. bude pravdepodobne čeliť ďalšej obžalobe. Podľa jeho obhajcu Svetozára Chabadu ak nevyjde prokuratúre obžaloba v prípade vývozu kradnutých áut v roku 1999, tak je už na jeho klienta pripravené ďalšie obvinenie.

"Malo by ísť o obvinenie Volodymyra Y. z trestného činu vydierania, ktorého sa mal dopustiť v roku 1998 v Senici," uviedol dnes Chabada po hlavnom pojednávaní Okresného súdu Bratislava 2 s Volodymyrom Y. v prípade pokusu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Volodymyr mal údajne pred deviatimi rokmi žiadať od istej osoby štyri milióny korún.

Advokát Chabada si myslí, že aj obžaloba, v ktorej dnes pojednával senát Okresného súdu Bratislava 2, má za cieľ podržať jeho klienta vo väzbe. Volodymyr Y. je s ďalšími tromi obžalovanými - Eduardom V., Vasyľom P. a Jurijom R. obžalovaný za vraždu štyroch Ukrajincov "obzvlášť surovým a trýznivým spôsobom." V tomto prípade pojednáva Krajský súd v Bratislave a Volodymyr Y. figuruje v prípade ako šéf ukrajinsko-slovenského gangu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu