Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľubo to natrel turistom, ktorí mu ležia v krku: Povinné ČÍTANIE pre všetkých selfičkárov v Tatrách!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Nie je turista ako turista. Sú isté zásady, ktoré by sa mali na horách dodržiavať, no mnohým z nás nič nehovoria. Niektorí chodia na turistiku len kvôli pekným selfie fotkám, aby sa nimi potom mohli pochváliť na sociálnych sieťach. Ľubovi už došla trpezlivosť a takýmto ľuďom bez servítky povedal, čo si o nich myslí.

"Kopla ma múza a rozhodol som sa konečne napísať, ako sa (ne)správať v Tatrách. Takže turisti, kvázy turisti a selfičkári," týmito slovami začína svoje usmernenie (amatérskym) turistom na facebookovej stránke Turistika na Slovensku Ľubo.

Vyzývavá FOTO Češky Šárky zo slovenských hôr vyvolala ostrú hádku: Krása či hriech? Puritáni útočia!

V prvom rade upozorňuje na to, že po chodníkoch sa chodí vždy vpravo, nie štyria vedľa seba. Keď stretnete nosiča, nemáte si ho fotiť a zavadzať mu tak, ale je potrebné sa mu vyhnúť. Na chrbte má totiž náklad vážiaci asi toľko, koľko vážite vy sami. "Nerobte to ako Jerry z neviem odkiaľ, keď sa nechcel uhnúť môjmu kamarátovi, lebo si so svojou adolescentnou frajerko robil ten najlepší 156. záber a povedal mu, nech čaká. Keby si to povedal mne, je*nem ťa cepínom po krížoch." Ľubo nechce nikoho kritizovať, len chce, aby ľudia začali na horách už premýšľať. "Nie ste tam sami, aj ostatní si to chcú užiť," dodáva.

Ľubo to natrel turistom,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Drvivá väčšina užívateľov sa s Ľubovým postrehom stotožňuje a pridáva svoje zážitky s turistami, ktorí sa nevedia vpratať do kože. "Súhlasím, niektorí ľudia chodia vedľa seba a nie sú schopní sa uhnúť. Raz sa mi stalo, že som sa uhol ja a urobil som krok do prázdna. Z 15 rehotajúcich sa ľudí mi pomáhal jeden a moja manželka. Keď ma vytiahli, niekto z tých vysmiatych skonštatoval: "Hezké divadlo pro kolemjdoucí"," pridal sa Pavol.

Viac o téme: SlovenskoTatryTuristaTuristika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu