Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Riaditeľka úradu práce zamestnala dcéru a bratovi dohodila kšeft

Riaditeľka rožňavského úradu práce Margita Petrová sa bráni tým, že žiadny predpis neporušila. Zobraziť galériu (2)
Riaditeľka rožňavského úradu práce Margita Petrová sa bráni tým, že žiadny predpis neporušila. (Zdroj: Nový Čas)

ROŽŇAVA - Na rožňavskom úrade práce je kontrola z ústredia. Preveruje postup tamojšej riaditeľky, ktorej vyčítajú klientelizmus a rodinkárstvo. Margita Petrová totiž aj napriek znižovaniu stavu prijala do zamestnania svoju dcéru. Zákazku na upratovanie úradu navyše získala firma jej brata.

„Nejde o žiadne rodinkárstvo. Výberu firmy na upratovanie predchádzal riadny prieskum trhu. Vyhrala ponuka s najnižšou cenou. V snahe o transparentnosť po návrate z dovolenky s ňou rozviažem pracovnú zmluvu a vypíšem nové výberové konanie,“ povedala Margita Petrová.

Na margo prijatia svojej dcéry na post radcu v štátnej službe uviedla, že ako právnička predpisy pozná. „Ani v tomto prípade som neporušila žiadny zákon. Dcéra bola po návrate z Anglicka nezamestnaná štyri mesiace. Do dočasnej štátnej služby nastúpila 19. apríla, keď ešte neplatil zákaz prijímania,“ dodala riaditeľka. Danica Lehocká, hovorkyňa ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, potvrdila, že usmernenie o znižovaní stavu a neprijímaní nových zamestnancov začalo platiť až 23. apríla.

„Hoci riaditeľka formálne nič neporušila, teda ani interné predpisy, riaditeľ ústredia Ján Sihelský do Rožňavy poslal kontrolu. Jej výsledky by mohli byť známe do mesiaca,“ uviedla hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu