Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Nehoda parašutistu: Záhadné mlčanie okolo pádu

Niektorí inštruktori z centra, ktoré organizovalo zoskoky, tvrdia, že Roman vo vzduchu spanikáril.
Niektorí inštruktori z centra, ktoré organizovalo zoskoky, tvrdia, že Roman vo vzduchu spanikáril. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Roman H. (33), ktorý akoby zázrakom prežil zoskok z lietadla, sa k nehode stále odmieta vyjadriť. Rovnako mlčí aj jeho rodina.

Objavujú sa špekulácie, prečo k nehode v sobotu na letisku v Boľkovciach prišlo. Možno mlčanie policajta z Rimavskej Soboty je tou správnou odpoveďou. Je si vedomý svojej chyby a nechce o nej verejne hovoriť. Podľa odborníkov sa však nemá za čo hanbiť. Strach vraj majú všetci.

Príčin nehody môže byť viac. Niektorí inštruktori z centra, ktoré v sobotu zoskoky organizovalo, tvrdia, že chyba bola v Romanovi, ktorý spanikáril. Ľudia z konkurenčného klubu naopak hovoria, že bol zvolený nevhodný padák pre začiatočníkov a pri zoskoku mohlo vzniknúť viacero chýb. Všetko sú to však iba úvahy. Náš zdroj z letiska sa však domnieva, že Roman naozaj spanikáril.

„Po výskoku padajú prvoskokani asi štyri sekundy a potom sa im automaticky padák otvorí. Ten je po otvorení zabrzdený, aby nenabral žiadny smer a padal priamo dole. Ak sa obe riadičky otvoria naraz, idete dopredu. Ak nie, idete do špirály tak ako Roman,“ povedal náš zdroj.

„Ak niekto pri prvom zoskoku zo strachu a stresu spanikári, nie je to žiadna hanba. Poradie, v ktorom sa z lietadla skáče, sa určí už na zemi. Keď vysadzovač gestom naznačí, že na parašutistu prišiel rad, všetci prvoskokani vystrelia zo stoličky ako na strunách. Prídu ku dverám a tam príde na lámanie chleba. Keď vidia tú dieru pod sebou, všetci sú bieli ako krieda. Niektorí skočia hneď, iní vypadnú po tom, ako im zlyhajú nohy, niektorým to trvá dlhšie. Ale stanú sa aj také prípady, že neskočia vôbec,“ dodal náš zdroj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu