Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Parašutista prežil pád z 1200 metrov, nehodu zrejme zapríčinil sám

Romanov (30) prvý zoskok sa skončil takmer tragicky. Zobraziť galériu (2)
Romanov (30) prvý zoskok sa skončil takmer tragicky. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Roman H. (33) z Rimavskej Soboty si pravdepodobne zapríčinil nehodu pri zoskoku, lietadla sám. Podľa doterajších zistení totiž nebola riadiaca uzdička na jeho padáku vytiahnutá. Preto došlo k rotácii padáka a ten sa stal neovládateľným. Mladík potom začal klesať k zemi z výšky 1 200 metrov.

Rimavskosobotský policajt mal však obrovské šťastie a tento pád prežil. Po celý čas bol pri vedomí, utrpel zlomeniny rebier a panvy. V súčasnosti leží na traumatologickom oddelení banskobystrickej nemocnice. Lekári však na žiadosť pacienta o jeho zdravotnom stave neinformujú.

Celú tragédiu, ktorá sa stala v sobotu na letisku Boľkovce (okr. Lučenec), pozorovala jeho manželka. Roman H. absolvoval pred zoskokom základný kurz. Následne dvaja inšpektori skontrolovali padák. Počas zoskoku však zrejme spanikáril, lebo keď začal padať, nepoužil ani záložný padák.

„K vyšetrovaniu prípadu boli privolaní aj inšpektori, ktorí preskúmajú, či bol padák technicky v poriadku. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie za ublíženie na zdraví,“ povedala Mária Faltániová, banskobystrická policajná hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu