Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

VIDEO Pozrite sa na porovnanie dvoch vianočných trhov: Budete prekvapení

Košice vs. Miskolc Zobraziť galériu (3)
Košice vs. Miskolc (Zdroj: Youtube/Pavol T)

BRATISLAVA – Navštívili ste aj vianočné trhy našich južných susedov? Tento Slovák áno! Pavol T. na internet zavesil video, v ktorom porovnáva maďarské vianočné trhy v Miskolci s vianočnými trhmi v Košiciach. Pozrite sa aké rozdiely sú medzi nami.

Na košických vianočných trhoch je viditeľne rušnejšie. Uzimení návštevníci sa neboja zahriať horúcou medovinou či teplým vareným vínkom. Mnohým z týchto pijatík bolo aj do tanca. Maďarskí obyvatelia sú o niečo konzervatívnejší. Ľudia si vychutnávajú vianočné dobroty v pokojnejšej atmosfére.

Aký kraj, taký mrav:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Pavol T)

Pavol skonštatoval, že na rozdiel od našich južných susedov, Slováci vyhľadávajú pohostinnosť. „Kupujú veci, ktoré nesúvisia s Vianocami. Slováci chodia na trhy hlavne jesť a piť, nešetria na svojich bruchách. V Maďarsku je výzdoba krajšia a atmosféra pokojnejšia, trhy nie sú preplnené,“ okomentoval svoje video Pavol T.

Aký kraj, taký mrav:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Pavol T)

V Miskolci si dali organizátori viacej práce so sviatočnou výzdobou. Ich vianočný stromček je naozaj prekrásny! V Košiciach zasa usporiadatelia investovali viacej do zábavy a pripravili rôzne atrakcie pre deti.

Viac o téme: Vianočné trhy KošiceVianočné trhy Miskolc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu