Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Majitelia liečivej jaskyne: Zákazníci nám kradnú soľ!

V tejto soľnej jaskyni si Michalovčania brali kryštály do vrecák ako suveníry.
V tejto soľnej jaskyni si Michalovčania brali kryštály do vrecák ako suveníry. (Zdroj: Nový Čas)

MICHALOVCE - Soľná jaskyňa v Michalovciach má smolu na dlhoprstých. V priebehu roka tu ukradli 200 kíl soľných kryštálov. Brali si ich deti aj dôchodcovia.

Jeden zákazník si ukradnutý kryštál ukryl dokonca do slipov, odkiaľ mu pri odchode z jaskyne vypadol. „Ani vo sne by mi nenapadlo, že budeme mať problém so soľou,“ hovorí spolumajiteľka soľnej jaskyne Jana Dzurjová. Do jaskyne priviezli 15 ton soľných kryštálov. Po niekoľkých týždňoch prevádzkovania si však všimla, že kryštálov akosi ubúda. „Kryštály si návštevníci brali ako suvenír. Niektorí si mysleli, že ich nosením budú zdravší. Žiaľ, nepochopili, že k uvoľňovaniu liečivých látok treba istú vlhkosť i teplotu a ,samozrejme‘ obrovské množstvo týchto kryštálov,“ vysvetľuje J. Dzurjová.

Kryštalická soľ im mizla doslova pred očami. „Vrcholom bolo, keď si návštevník vložil kryštál do slipov. Bol to trapas, keď mu pri platení vypadol. Cítil sa dosť nepríjemne a doslova utiekol,“ smeje sa spolumajiteľka. Majiteľom jaskyne neostávalo nič iné, ako dokúpiť chýbajúcu soľ a investovať 50-tisíc korún do kamerového systému. „Žiaľ, inak sa brániť nevieme. Vybudovanie jaskyne nás stálo milión korún. Nemáme na to, aby sme pre zlodeja soľ stále dokupovali,“ dodáva J. Dzurjová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu