Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slováci: Zvýšenie prídavkov na deti o 10 Sk je politická reklama

Tomanovej návrh na zvýšenie prídavkov o 10 Sk nepovažujú Slováci za sociálne opatrenie
Tomanovej návrh na zvýšenie prídavkov o 10 Sk nepovažujú Slováci za sociálne opatrenie

BRATISLAVA - Zvýšiť prídavok na dieťa o desať korún, ktorý navrhuje od septembra ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová, je politickou reklamou.

Myslia si to tri štvrtiny občanov Slovenska, podľa ktorých spomínaný krok nie je sociálnym opatrením. Necelá pätina si myslí, že je to lepšie ako nič a necelých šesť percent ľudí sa k tomu nevedelo vyjadriť. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý 25. a 26 júla uskutočnila agentúra Polis Slovakia v spolupráci s agentúrou SITA na reprezentatívnej vzorke 1 012 respondentov.

Respondenti odpovedali aj na otázku, ako vnímajú ďalší Tomanovej návrh, aby matkám na rodičovskej dovolenke štát prispieval na dôchodok len do Sociálnej poisťovne a nie aj na sporenie do 2. piliera. S takýmto krokom súhlasia 13,4 percenta, takmer 50 percent to vníma ako znevýhodnenie matiek, ktoré sa starajú o deti. Takmer 37 percent oslovených na otázku nevedelo odpovedať.

1. otázka:
Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny chce navrhnúť zvýšenie prídavku na dieťa od začiatku septembra o 10 korún mesačne. Ako vnímate tento jej návrh?


Je to lepšie ako nič 18,8 %
Nie je to sociálne opatrenie (je to politická reklama) 75,5 %
Neviem sa k tomu vyjadriť 5,7 %





2. otázka:
Na základe aktuálneho návrhu ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny by matkám na rodičovskej dovolenke štát prispieval na dôchodok len do Sociálnej poisťovne a nie aj na sporenie do 2. piliera. Ako vnímate tento jej návrh?


Súhlasím s ním 13,4 %
Je to znevýhodnenie matiek, ktoré sa starajú o deti 49,7 %
Neviem 36,9 %
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu