Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po búrkach sa na Slovensko valia horúčavy: Meteorológovia varujú, TU bude megateplo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami a búrkami s krúpami. Aj keď jej platnosť už ubehla, stále sa môžeme "tešiť" na zajtrajšie a pondelkové horúčavy.

VIDEO Veterná smršť v Prešove: Silná búrka zdevastovala všetko, čo jej stálo v  ceste

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danom ročnom období a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," napísal SHMÚ.

Nedeľa

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami aj na nedeľu, medzi 14. a 18. hodinou, pre okresy Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno a Nové Zámky.

Po búrkach sa na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pondelok

V pondelok sa treba pripraviť na juhozápade Slovenska na ešte väčšie horúčavy, preto pre okresy Senec, Galanta, Dunajská Streda, Šaľa, Komárno, Nové Zámky a Levice vydali výstrahu druhého stupňa. Meteorológovia očakávajú ojedinelé dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia. Prvostupňová výstraha bude platiť pre okresy Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Pezinok, Trnava, Piešťany, Hlohovec, Nitra, Krupina a Veľký Krtíš, a to v čase medzi 14. a 18. hodinou.

Po búrkach sa na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieVýstrahaTeploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu