Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Vážne dopravné problémy začiatkom prázdnin vraj nehrozia

BRATISLAVA - Motoristi na slovenských cestách musia začiatkom prázdnin počítať z hustejšou premávkou na hlavných ťahoch, výraznejšie problémy sa však neočakávajú.

Pozor si bude treba dať predovšetkým vo veľkých mestách ako Bratislava či Košice, a tiež na úsekoch, kde prebieha výstavba či rekonštrukcia ciest. Na väčšine hraničných prechodov sa vraj vážnejšie problémy nepredpokladajú.

Dopravu v hlavnom meste už odľahčil nový tunel Sitina, ktorý otvorili pred niekoľkými dňami. Okrem toho, že tunel vyplní chýbajúci diaľničný úsek od Brna smerom do Budapešti alebo Žiliny, uľahčí tiež tranzit napríklad z Česka do Maďarska, Rakúska alebo na sever krajiny.

Stella Centrum, ktoré mapuje dopravnú situáciu na Slovensku, zároveň upozornilo na zmenu dopravného značenia pri Sitine. "Chvíľku potrvá kým si na to vodiči zvyknú," povedala ČTK pracovníčka centra.

Domáci aj zahraniční návštevníci, ktorí cestujú na dovolenky do turistických oblastí vo Vysokých Tatrách, by mali zvýšiť opatrnosť hlavne na ceste za Považskou Bystricou v smere do Žiliny pre výstavbu diaľnice.

Na cestách by tiež malo pribudnúť policajných hliadok, ktoré si budú viac všímať dodržiavanie rýchlosti, používanie bezpečnostných pásov a predbiehanie. "Pre väčší ruch na cestách v blízkosti rekreačných a turistických oblasti sme rozpracovali rôzne opatrenia na ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," povedal ČTK hovorca policajného prezídia Martin Korch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu