Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

V Bratislave sa stretnú premiéri V4 a Portugalska

BRATISLAVA - Stretnutie predsedov vlád krajín V4 a Portugalska, ktorým sa zavŕši ročné predsedníctvo Slovenska v tomto regionálnom integračnom zoskupení bude v pondelok v Bratislave.

Predsedovia vlád Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska - Robert Fico, Mirek Topolánek, Ferenc Gyurcsány, Jarosław Kaczyński - budú spoločne rokovať o spolupráci krajín V4 v rôznych oblastiach, vyhodnotia plnenie ročného programu predsedníctva SR vo Visegrádskej štvorke a budú sa venovať otázkam, ktoré súvisia s členstvom jednotlivých krajín v EÚ. Ide predovšetkým o európsku ústavnú zmluvu, energetickú bezpečnosť, Európsku menovú úniu alebo susedskú politiku EÚ ako aj pripravovaný vstup do schengenského priestoru či problematiku asymetrického vízového režimu s USA.

Na základe pozvania predsedu vlády SR sa na časti rokovania zúčastní aj predseda vlády Portugalska José Sócrates, ktorý bude informovať o prioritách nadchádzajúceho portugalského predsedníctva v EÚ v druhom polroku 2007, skúsenostiach Portugalska s členstvom v schengenskom priestore a výsledkoch pristúpenia krajiny k Európskej menovej únii.

Slovensko predsedá vo V4 od 1. júla 2006 do 30. júna 2007. Rotujúce ročné predsedníctvo prevezme od Slovenska 1. júla Česko. Predchádzajúce stretnutie predsedov vlád krajín V4 sa uskutočnilo v maďarskom Visegráde.

Pred samitom predsedov vlád krajín V4 sa v nedeľu na Úrade vlády SR uskutoční stretnutie predsedov vlád SR a Portugalska Roberta Fica a José Sócratesa. V pondelok sa v popoludňajších hodinách v Bratislave na pracovnom stretnutí zídu predsedovia vlády SR a Maďarska Robert Fico a Ferenc Gyurcsány. Predmetom rokovania budú aktuálne otázky rozvoja dvojstrannej spolupráce v oblastiach spoločného záujmu. Agentúre SITA poskytol informácie Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu