Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Riaditeľka galérie: Zlodej si skryl obraz pod bundu

Na tomto mieste ešte v stredu ráno obraz visel. Zobraziť galériu (2)
Na tomto mieste ešte v stredu ráno obraz visel.

POPRAD - Počas krádeže obrazu Strom Teodora Moussona z výstavy boli v popradskej galérii dvaja zamestnanci. Riaditeľka zlodejovi diela dokonca ukazovala a komentovala ich. Nakoniec mu pri odchode jej kolegyňa pozdravila do skorého videnia.

Zlodej pred krádežou sa dal o vystavených umeleckých dielach poučiť. Riaditeľka Tatranskej galérie Anna Ondrušeková ho po výstavných sieňach previedla tak ako ostatných hostí a o obrazoch mu niečo povedala. Zlodej využil situáciu, keď bol v sieni sám a obraz s rozmerom 25 x 30 cm si skryl pod bundu. „Nemal so sebou žiaden vak ani nič podobné, tak sme ho neupodozrievali. Vôbec nám nenapadlo, že si niečo ukryje pod bundu. Pri odchode z budovy dokonca zdvorilo pozdravil pracovníčke galérie,“ doplnila riaditeľka.

Bezpečnostný systém galéria momentálne nemá. Riaditeľka Anna Ondrušeková vysvetlila, že takéto zariadenie si žiada investíciu 150- až 200-tisíc korún, ironicky sa o cenách informovala deň pred krádežou. Prípadom sa stále zaoberá popradská polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu