Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Colníci trafili do čierneho: Gang čerpal naftu z lodí

Z tejto lode na Dunaji protiprávne čerpali naftu do nádrže na aute.
Z tejto lode na Dunaji protiprávne čerpali naftu do nádrže na aute.

BRATISLAVA - Colníkom sa podarili tri parádne kúsky! Na brehu Dunaja chytili partiu, ktorá nezákonne prečerpávala naftu z lodí do špeciálnej nádrže na nákladnom aute.

Skupinu z okresu Levice colníci pre zmenu podozrievajú z nelegálneho obchodovania s tabakom. Do tretice - košickí colníci chytili dvojicu, ktorá prevážala cigarety s ukrajinskými ochrannými známkami.

Podľa Andrey Zemanovej z colného riaditeľstva tri odhalené prípady zabránili úniku na cle a daniach za vyše 2 miliónov Sk. Pri dedine Sap (okres Dunajská Streda) chytili colníci pri nedovolenom čerpaní nafty z dvoch lodí do nádrže Zoltána J. (44), Žigmunda L. (39) a Ladislava M. (51). V nádrži bolo 4 000 litrov prečerpanej nafty a v lodiach bolo ďalších asi 7 700 litrov. „Obidve lode sú prihlásené na Slovensku. Patria jednému majiteľovi, ktorý tvrdí, že jednu loď prenajal,“ informovala Zemanová. Podľa colníkov nedovolene obchodovali s tabakom štyria muži z okresu Levice - Roman S. (36), Peter S. (60), Roland J. (31) a Jaroslav D. (43). Colníci zhabali 1 200 kíl tabaku. U jedného z podozrivých sa našla nelegálne držaná pištoľ a šperky za približne 1,6 milióna korún.

V treťom prípade košickí colníci v obci Soľ (okres Vranov nad Topľou) našli v dvoch autách 92-tisíc cigariet, ktoré mali ukrajinské ochranné známky. Autá riadili Marek C. (23) z Michaloviec a Kamil L. (23) z Levoče.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu