Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Peklo na cestách! Pri návrate z dovolenky čakajte veľké zápchy a kolóny na týchto miestach

Zápchy v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Zápchy v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vodiči sa cez posledný prázdninový víkend musia pripraviť na veľmi hustú premávku v smere z juhu Európy na Slovensko. Kvôli končiacim sa prázdninám sa v mnohých európskych krajinách očakávajú dlhé kolóny na všetkých hlavných dopravných ťahoch v Rakúsku aj v Nemecku.

O situácii informoval nemecký autoklub ADAC, podľa ktorého sa ale hustej doprave nevyhnú motoristi ani v Chorvátsku, v Slovinsku či v Taliansku. "Doprava bude počas nadchádzajúceho víkendu znovu veľmi turbulentná. Zápchy a zhustená premávka sa budú tvoriť na všetkých hlavných dopravných cestách, po ktorých sa ľudia budú vracať z dovolenky," varoval ADAC. "Nielen v Nemecku, ale aj v okolitých krajinách budú hlavné dopravné spojenia v smere na sever silno preťažené," upozornil autoklub.

Situácia v Nemecku

V Nemecku sa čakajú kolóny na všetkých diaľniciach v smere na sever. Vodičov môže zvlášť postihnúť plánovaná uzávierka diaľnice A8 medzi Salzburgom a Mníchovom kvôli stavebným prácam. Hustá premávka sa ale čaká aj na obchvate Mníchova, na diaľnici A9 z Mníchova cez Norimberg do Berlína, na diaľnici A3 medzi Passau a Norimbergom a na diaľnici A93 od rakúskych hraníc do Mníchova.

Peklo na cestách! Pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Situácia v Rakúsku

V Rakúsku čaká vodičov hustá doprava na hlavnom ťahu na sever, na diaľnici A11 od slovinských hraníc do Villachu a na nadväzujúcej diaľnici A10 do Salzburgu. Motoristi sa musia pripraviť aj na kolóny v Brennerskom priesmyku a na diaľnici A12 z Innsbrucku na nemeckú hranicu. Hustá premávka bude aj na diaľnici A1 medzi Salzburgom a Viedňou.

Situácia v Slovinsku

V Slovinsku sa kolóny budú tvoriť predovšetkým na diaľnici A2 v smere od Záhrebu cez Ľubľanu až k rakúskej hranici pri Jesenici. Problémy sa očakávajú aj na alternatívnej trase cez Slovinsko od chorvátskych hraníc v Macela cez Maribor do rakúskeho Spielfeld.

Mýtnica Zagreb - Lučko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hac.hr)

Situácia v Chorvátsku

Vodiči na ceste z Chorvátska musia podľa ADAC počítať s upchatou jadranskou magistrálou A1, a to predovšetkým pred mýtnymi bránami. Kolónam sa nevyhnú ani tí, čo zvolia alternatívnu cestu na sever po ceste prvej triedy cez Plitvické jazerá. Hustá premávka sa očakáva aj na spojnici medzi Rijekou a Terstom.

Ostatné cesty

Kolóny sa podľa ADAC budú tvoriť aj na hlavných diaľničných ťahoch v severnom Taliansku a vo východnom Francúzsku. Problematická premávka sa očakáva aj pri ceste cez Švajčiarsko po diaľnici A2 z Chiassa gotthardským tunelom na sever a ďalej do Bazileja.


Prečítajte si aj:

Pekelná cesta z dovolenky z Chorvátska: Hraničné kontroly spôsobili chaos, obrovské kolóny!


ADAC tiež varuje turistov, ktorí sa budú po ceste vracať z dovolenky v Grécku či Turecku cez Srbsko, že je potrebné počítať aj s niekoľkohodinovými kolónami pred hraničnými priechodmi pri vstupe do Európskej únie. S problémami musia vodiči počítať aj po vjazde z Česka. Konkrétne môže ísť o úseky D2 medzi Brnom a Slovenskom, kde cestári opravujú povrch vozovky. 

 

 

Viac o téme: CestaDiaľnicaVodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu