Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rafaj: Eurosocialisti žiarlia na slovenskú vládnu koalíciu

Poslanec a hovorca SNS Rafael Rafaj
Poslanec a hovorca SNS Rafael Rafaj

BRATISLAVA - Európski socialisti akoby žiarlili na súčasnú vládnu koalíciu na Slovensku, pretože aj vďaka SNS sa u nás darí presadzovať hodnoty socialistov. Pre SITA to dnes povedal poslanec a hovorca SNS Rafael Rafaj v reakcii na vyjadrenia predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara o tom, že Strana európskych socialistov tlačí na Smer-SD, aby nahradil SNS v koalícii jednou zo súčasných opozičných strán.

SNS bude podľa Rafaja naďalej pôsobiť ako stabilizujúci prvok vládnej koalície, ktorá je podľa neho najstabilnejšia z vlád krajín V4. "Nebudeme vstupovať do vnútorných záležitostí a rozhodnutí Socialistickej internacionály. Ak by oni verejne deklarovali takýto postoj výmeny, považovali by sme to za neprimerané zasahovanie do vnútorných záležitostí SR a za snahu dodatočne prerozdeliť rozhodnutie voličov, ktorí chceli podľa výsledkov volieb slovenskú vládu a slovenská vláda sa nedá zostaviť bez SNS," povedal Rafaj pre SITA.

Je vecou Smeru-SD, akú politiku prijme, povedal Rafaj s tým, že podľa vyjadrení predstaviteľov Smeru-SD si Smer drží vlastnú vnútornú suverenitu. "Európski socialisti akoby žiarlili na súčasnú vládnu koalíciu na Slovensku, pretože aj vďaka SNS a ĽS-HZDS, čo sú stredové strany, sa darí presadzovať hodnoty socialistov na Slovensku, čo sa nedarí mnohým takzvaným socialistickým vládam v Európskej únii," dodal Rafaj s tým, že európski socialisti majú podľa neho pravdepodobne strach z pertraktovania takých tém ako národná suverenita a zvrchovanosť, pretože sa dajú veľmi dobre kombinovať so sociálnym programom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu