Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia je na stope Michalovi (24) na FOTO, ktorý prepadol ženu s dieťatkom v Galante

Michal Balogh Zobraziť galériu (5)
Michal Balogh (Zdroj: Foto: polícia)

GALANTA - Policajti pátrajú po stopárovi, ktorý lúpežne prepadol ženu s dieťatkom vo Vincovom lese pri Sládkovičove. Pri jeho stotožnení pomohla verejnosť. Ideo o 24-ročného Michala Balogha. Ak viete, kde by sa mohol nachádzať, volajte 158.

Polícia na základe dôkazov Michala Balogha obvinila. Muž pochádza z Novej Viesky, no v poslednom období sa zdržiaval v okrese Galanta. Polícia po ňom vyhlásila celoštátne pátranie. 

 

Michal Balogh je 175 cm vysoký, strednej postavy, má podlhovastú tvár, hnedé oči a rovnakej farby krátke vlasy. "Kto muža zazrel alebo pozná miesto jeho terajšieho pobytu, nech to nahlási na telefónnom čísle 158," informovala hovorkyňa tranvských policajtov Mária Linkešová. To, že ide o tohto muža, potvrdila aj poškodená žena. 

Michal Balogh
Zobraziť galériu (5)
Michal Balogh  (Zdroj: TASR)

Minúty hrôzy

Skutok sa stal v prvý júlový deň, keď podozrivý prepadol ženu s dvojročným dieťatkom. Na čerpacej stanici za Galantou ju oslovil so žiadosťou o odvoz. Žena súhlasila a stopár nasadol do jej auta. Keď ho doviezla na príjazdovú cestu ku kúpalisku Vincov les, udrel ju nachystaným kameňom zozadu niekoľkokrát do hlavy. "Žena s mužom zápasila a keď zazrela okoloidúce auto, volala o pomoc. Muž vtedy využil príležitosť, sadol si na miesto vodiča a naštartoval. V strachu, aby muž neukradol auto aj s jej dieťaťom, vytrhla kľúče zo spínacej skrinky. Útočník sa dal na útek, no stihol ešte ukradnúť kabelku, v ktorej mala osobné doklady, mobilný telefón a peňaženku," opísala skutok Linkešová.

Polícia je na stope
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia je na stope
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Kradol v ubytovni

Kriminalisti zaistili všetky páchateľove veci a zistili, že batožina, ktorú mal pri sebe, nebola jeho. Operatívne previerky ich doviedli aj do ubytovne v Galante, kde batožinu v skorých ranných hodinách odcudzil a neskôr sa prezliekol do cudzích šiat. Na prepad sa vopred pripravil a na čerpacej stanici oslovoval výlučne ženy.


Prečítajte si aj:

Mama s dieťatkom (2) zastavila v Galante stopárovi na FOTO: Počas jazdy nastal horor!


Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže a po útočníkovi polícia intenzívne pátra. Za prepad ženy hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. 

Viac o téme: PáchateľPolícia Galanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu