Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dve policajtky to majú zrátané: Úplatky priamo na hranici s Ukrajinou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok 31. mája obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na dve príslušníčky Policajného zboru, ktoré boli služobne zaradené na oddelení hraničnej kontroly vo Vyšnom Nemeckom.

"B. P. a M. R. sú obvinené zo zločinu prijímania úplatku v jednočinnom súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa," informovala dnes Jana Tökölyová, hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry. Ako hovorkyňa ÚŠP ďalej spresnila, už 11. októbra 2014 na hraničnom priechode medzi SR a Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom M. R. požiadala B. P., aby cez svoje pracovisko umožnila štátnemu občanovi Ukrajiny Arturovi K. výstup z územia SR na Ukrajinu bez zákonného postihu, napriek tomu, že porušil podmienky pobytu členských štátov Európskej únie pretože sa v nich zdržiaval bez platných víz, za čo odovzdal B. P. sumu 250 eur, z ktorej polovicu B. P. odovzdala M. R.

Občania Ukrajiny Artur K. a László Pap boli odsúdení za prečin podplácania trestným rozkazom ŠTS v Pezinku, ktorý bol vydaný 17. decembra 2015. László Pap sprostredkoval kontakt na príslušníčku Policajného zboru M. R. pre Artura K. Trestný rozkaz pre Lászlóa Papa nadobudol právoplatnosť 22. decembra 2015. U Artura K. ešte nie je právoplatný, pretože sa mu ho zatiaľ nepodarilo doručiť, dodala na záver hovorkyňa ÚŠP.

Viac o téme: ŽalobaPolicajtkyÚrad špeciálnej prokuratúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu