Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Dzurindova skupinka je späť!

Kamzík dostane súkromník
Kamzík dostane súkromník

BRATISLAVA - Slovak Telekom predáva „rodinné striebro“ - Rádiokomunikácie. Až do podpisu zmluvy nechce prezradiť, kto ich získal. Biznis asi za 3,5 miliardy Sk už odklepli firme Jozefa Motyčku, ktorý to potvrdil Novému Času. Motyčka šéfuje spoločnosti TRI-R s miliónovým základným imaním spolu s Martinom Čižmárikom z firmy Ditec, ktorá je známa z kauzy „skupinka“.

„Áno, je to pravda,“ reagoval Jozef Motyčka na otázku, či kupuje Rádiokomunikácie. „Spojil sa know-how s kapitálom, tak ako to býva vo svete,“ dodal Motyčka s tým, že založili s francúzskou spoločnosťou I.T.A. firmu TRI-R, ktorá sa o Rádiokomunikácie uchádzala. „Firma nášho typu má síce kapitál, nie taký rozsiahly, ale pracujeme aj so zahraničným kapitálom,“ vysvetlil Motyčka.

Štát nebol schopný nájsť asi 3,5 miliardy na to, aby veže a vysielače, cez ktoré sa šíri televízny či rozhlasový signál, odkúpil od Nemcov naspäť. Tí sú totiž po privatizácii majoritným vlastníkom Slovak Telekomu. Ficova vláda ešte v opozícii považovala Rádiokomunikácie za strategické.

Minister dopravy Ľubomír Vážny pripúšťa, že sú stále významným podnikom. „Nenašli sme nijaký rozumný spôsob blokácie tohto predaja,“ tvrdí dnes. Kamzík, Kráľovu hoľu či Dubník tak dostane súkromník.

Kto je „skupinka“?

Expremiér Dzurinda takto pomenoval firmy, ktoré riešili štátne zákazky na hrane transparentnosti. Spomínala sa aj Lukešova firma Ditec. Minister Ľubomír Vážny už neúspešne navrhoval vláde Pavla Tarinu z Ditecu za splnomocnenca pre informatizáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu