Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kiska odhalil zmluvu na webe: Bude mať nové auto, celoslovenský unikát

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska je zase o krok vpred. Pre svoj úrad a zamestnancov budú skúšať špeciálny elektromobil, ktorý bude malou revolúciou v preprave úradníkov.

Ide s dobou. V čase, keď sa hovorí o alternatívnych energiách a pohonoch, prezident neváha a prispieva k tomu svojim podielom. Najnovšie budú zamestnanci Kancelárie prezidenta testovať jedinečné auto, elektromobile e-up z dielne Volkswagenu.

Elektromobil na dvore prezidentského paláca
Zobraziť galériu (2)
Elektromobil na dvore prezidentského paláca  (Zdroj: SITA, Topky)

Polročné testovanie

"Kancelária prezidenta sa snaží o efektívnu, ekologickú prevádzku a preto bude testovať na prevoz zamestnancov medzi svojimi dvoma budovami a v kontakte si inými štátnymi inštitúciami v Bratislave zapožičaný jediný na Slovensku vyrábaný elektromobil Volkswagen e-up," prezradil pre Topky Kiskov hovorca Roman Krpelan.

Prezident šoférovať nemôže

Na otázku, či si šoférovanie elektromobilu vyskúša aj prezident, hovorca odpovedal jednoznačne - aj keby chce, nemôže. "Nemôže šoférovať, ochranka zakázala," dodal Krpelan. Auto si požičali do 30. septembra tohto roka, teda na vyše pol roka. Daňovníci na jazdu elektromobilom nebudú platiť ani cent, automobilka ho totiž požičala prezidentovi zadarmo.

Viac o téme: ElektromobilPrezidentVolkswagenAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu