Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Génius zo škôlky

K tomuto výsledku sa nadaný chlapec dopracoval po pár sekundách uvažovania. Zobraziť galériu (2)
K tomuto výsledku sa nadaný chlapec dopracoval po pár sekundách uvažovania.

BARDEJOV - Malý Kristián Eštočin (5) ohuruje svojimi počtárskymi schopnosťami okolie. Škôlkar vo svojej bystrej hlavičke spamäti zratúva aj také cifry, na ktoré dospelý človek niekedy potrebuje kalkulačku.

Kristián bez problémov sčituje štvorciferné čísla. Na otázku, koľko je 1285 + 2193, takmer vzápätí odpovie: 3478. „Na mojom synovi sa vzťah k číslam prejavoval už odmalička. Ešte ani nevedel poriadne rozprávať a už odo mňa chcel, aby som mu čítala značky prechádzajúcich áut,“ hovorí Kristiánova mama Kamila Eštočinová (24).

Škôlkar sa postupne dopracoval k tomu, že sčitovanie sa stalo jeho najobľúbenejšou činnosťou. „Fascinujú ho však aj hodiny. Niekedy ani nechce ísť spať, lebo chce vidieť, ako sa na nich objaví napríklad 22.15 hod.,“ usmieva sa mama nadaného počtára. Ona, ani jej predkovia, nikdy nemali blízky vzťah k matematike. „O to viac ma prekvapilo, ako dobre mu to ide,“ vraví K. Eštočinová.

Jeho schopnosti sa prejavujú aj v škôlke. „Ráno mi vždy ohlási, koľko žiakov dnes prišlo do triedy,“ hovorí Kristiánova učiteľka Viera Snaková (49). Inak je to však chlapec ako každý iný. „Okrem počtov ma baví aj futbal a spoločenské hry,“ pritakáva malý Bardejovčan. Jeho mama teraz zvažuje, či ho má poslať do školy už od nasledujúceho školského roku, lebo podľa jeho veku by mal na vstup do prvého ročníka čakať ešte rok a pol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu