Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ubúdajú deti, miznú škôlky

Michalovčanka Viera Baňasová (30) nemala žiadny problém s umiestnením syna Janíka (2) do škôlky. Materských škôl je veľa, detí málo. Zobraziť galériu (3)
Michalovčanka Viera Baňasová (30) nemala žiadny problém s umiestnením syna Janíka (2) do škôlky. Materských škôl je veľa, detí málo.

MICHALOVCE - Schátrané materské školy v Michalovciach menia svoju podobu. Ošarpané budovy už nebudú slúžiť deťom, ale dôchodcom. Jedna zo škôlok sa mení na Centrum sociálnych služieb a druhá by mala slúžiť ako Stanica opatrovateľskej služby.

V meste teraz funguje 8 škôlok, do ktorých chodí 958 detí. Dve chátrajúce materské školy sú na Okružnej ulici. Jednu získal Červený kríž do bezplatného prenájmu na 20 rokov. Chcú tam vytvoriť 22 ubytovacích miest pre dôchodcov. „Počet žiadostí na umiestnenie seniorov je výrazne vyšší než naše momentálne kapacity. Tento problém musíme riešiť. Chceme získať peniaze z fondov EÚ, aby sme jednu zo škôlok mohli zmeniť na takéto zariadenie,“ hovorí primátor Viliam Záhorčák.

Druhú škôlku na Okružnej ulici mesto zatiaľ iba stráži. Ponúkli ju na predaj , no neúspešne. Tretia škôlka, ktorá detičky nevidela pomaly viac ako dva roky, sídli na Borovicovej ulici. Mesto ju chcelo najprv predať, no nakoniec zmenilo plány. „Presťahujeme tam Stanicu opatrovateľskej služby z Masarykovej ulice,“ povedal V. Záhorčák.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu