Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Ranné parkovanie v Bánovciach nad Bebravou: Vodič zablokoval vstup do škôlky

Parkovanie pred školou Zobraziť galériu (3)
Parkovanie pred školou (Zdroj: foto: tip citatela)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Každodenný zhon nás pod vplyvom rôznych povinností núti niekedy urobiť veci, ktoré by sme za iných okolností nespravili. Aj takto by sa možno dal vysvetliť počin vodiča, ktorý takto zaparkoval pred škôlkou v Bánovciach nad Bebravou.

Vaše tipy

O tom, že každý pracujúci človek má ráno naponáhlo, niet pochýb. Navyše, ak sa musí postarať aj o svoje ratolesti a bezpečne ich dopraviť do školy alebo škôlky. Vodič, ktorého sa podarilo vyfotiť nášmu čitateľovi, si starosti s parkovaním pred škôlkou nerobil, keby sa dalo, možno by zaparkoval aj v triede. "Takto sa bráni chodiť deťom do škôlky v Bánovciach nad Bebravou," okomentoval svoj zážitok z utorkového rána náš čitateľ.

FOTO Ranné parkovanie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Ako informoval hovorca trenčianskych policajtov Pavol Kudlička, vodič s určitosťou porušil ustanovenia zákona o cestnej premávke, nakoľko auto zastavilo na značke č. V 13 vyznačujúcej  priestor, do ktorého je zakázané vchádzať alebo doň nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie. Vodič rovnako nesmie zastaviť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi, na chodníku okrem prípadu, ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. "V uvedenom prípade je zrejmé z fotodokumentácie, že táto podmienka dodržaná nebola," doplnil Kudlička. Neohľaduplný vodič môže navyše svojím státím ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

"Za dané porušenia zákona je možné v danom prípade uložiť pokutu v blokovom konaní do 50.-eur, v rozkaznom alebo správnom konaní do 100.-eur," uzavrel Kudlička

FOTO Ranné parkovanie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Viac o téme: ParkovanieŠkolaBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu