Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mustafa zastavuje v Bratislave autá, žiada o pomoc: Máme sa obávať?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na internete sa objavujú výstrahy, v ktorých potenciálni vodiči varujú ostatných pred tým, aby nezastavovali osobám, ktoré postávajú pri cestách a zastavujú autá. Pod rôznymi zámienkami takto lákajú od vodičov peniaze. Zisťovali sme, či sa majú ľudia obávať alebo ide o ďalší výmysel, tzv. hoax.

Vaše tipy

"Po frekventovaných lokalitách v Bratislave sa pohybuje Audi A8," napísal nám čitateľ a doplnil: "Osoba pod menom Abraham Mustafa vystupuje ako konateľ, resp. riaditeľ prepravnej spoločnosti a zastavuje idúce autá so žiadosťou o pomoc. Od zastavených požaduje výmenou za rôzne šperky, či iné drohecenné predmety, peniaze." V závere čitateľ dodal, že drahocennosti, ktoré Mustafa takto ponúka, pochádzajú z trestnej činnosti, a teda nie sú jeho. Údajne ich získal krádežou.

Na situáciu, ktorá poburuje nejedného obyvateľa hlavného mesta, sme sa pýtali kompetentných.  "Vami uvedené oznámenie na útvaroch v pôsobnosti Krajského riaditeľstvaPolicajného zboru v Bratislave neevidujeme," potvrdila hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. Je teda na mieste vyvrátiť tvrdenie nášho čitateľa a skonštatovať, že internetom sa šíri ďalší hoax, ktorý má jediný cieľ, a to vyvolať nepokoj u občanov.

V Česku sa šíri iný prípad

Podobný prípad sa šíri aj sociálnymi sieťami v Česku. Roman sa podelil s kamarátmi na Facebooku so svojím zážitkom. Ako sám uviedol, polícia jeho tvrdenia nepotvrdila.

Na ceste ho mal zastaviť najprv jeden utečenec a potom sa k nemu mala pridať celá skupina. Mali mu búšiť na okno a silou-mocou ho chceli zastaviť. Ako sám uviedol: "Som pomerne veľký a škaredý chlap, ale aj pre mňa bolo toto stretnutie krajne nepríjemné. Nechcem si ani domyslieť, aké by toto stretnutie malo následky, keby zastavili auto so seniorom alebo matku s deťmi."

V závere svojho prejavu adresoval slová ľuďom, ktorí utekajú z vojnou zmietanej krajiny. "Je potrebné sa zodvihnúť a neumožniť takejto zberbe obsadiť naše krajiny." Nakoľko polícia hodnovernosť jeho slov nepotvrdila, je na mieste zamyslieť sa nad príbehom a opýtať sa, či nejde náhodou o výmesel, teda hoax.

Mustafa zastavuje v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

 

Viac o téme: HoaxBratislavaMustafa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu