Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prípad matky, ktorá sa vzdala Benjamínka, dostal na nohy celú Britániu: Definitívny rozsudok

Benjamínko a jeho mama Bibiána Zobraziť galériu (3)
Benjamínko a jeho mama Bibiána (Zdroj: TV JOJ, Facebook/Bibiana Stranska)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Koncom uplynulého roka otriasol Európou prípad matky, ktorá sa v Británii po pôrode vzdala svojho synčeka. Benjamínka priniesli pracovníčky britskej sociálky na Slovensko, kde ho umiestnili do detského domova. Po obrovskej medializácii prípadu sa o dieťatko začali zaujímať starí rodičia a neskôr sa prihlásila aj jeho matka Bibiána. Synčeka chela späť. Najpr jej súd dieťa zveril len do dočasnej opatery, dnes definitívne rozhodol.

"Okresný súd Bánovce nad Bebravou dnes vyhlásil rozsudok, ktorým zveril maloletého Benjamína do starostlivosti matky. Účastníci konania sa vzdali práva podať odvolanie. Rozsudok nadobudne právoplatnosť doručením jeho písomného vyhotovenia účastníkom konania," informoval hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus a doplnil, že podľa názoru súdu je v záujme maloletého Benjamína, aby bol vychovávaný v starostlivosti matky.

Bibiána, ktorá žila v anglickom meste Liverpool, sa svojho dieťatka vzdala ešte v novembri pred pôrodom. Vopred kontaktovala miestnu sociálku a pracovníčky informovala, že po narodení dieťatka sa o neho nebude môcť postarať. V Británii žena pracovala ako čašníčka.

Benjamínka priniesli na Slovensko pracovníčky britskej sociálky
Zobraziť galériu (3)
Benjamínka priniesli na Slovensko pracovníčky britskej sociálky  (Zdroj: foto: tv joj)

Po narodení chlapček skončil v rukách úradov, Bibiána podpísala dohodu o mlčanlivosti, aby sa o dieťatku nikto nedozvedel. Benjamínka dopravili na Slovensko, aby vyrastal v krajine matky, a odovzdali ho do detského domova. Po obrovskej medializácii prípadu sa o dieťatko začali zaujímať jeho starí rodičia. Boli rozhodnutí postarať sa o chlapčeka.   

Prípad matky, ktorá sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

O synčeka však prejavila záujem aj mama Bibiána. Benjamínka jej súd v Bánovciach nad Bebravou predbežným opatrením dočasne zveril do starostlivosti. "Na základe predbežného opatrenia bolo dieťa od konca mája v starostlivosti matky a za toto obdobie bolo v rodine vykonaných viacero kontrol, z ktorých vyplýva, že matka starostlivosť o dieťa zvláda, dieťa sa v rodine dobre adaptovalo a starostlivosť zo strany matky mu prospieva," doplnil Tarabus.

 

 

Viac o téme: MatkaStarostlivosťBenjamínko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu