Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Kuriózna nehoda pod Strečnom: Nákladiak sa zosunul do Váhu, unikala nafta

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Foto: HAZZ)

STREČNO - Hasiči mali včera plné ruky práce. Do Váhu sa zosunulo nákladné auto, z ktorého začala unikať nafta. Za pomoci potápačov a žeriava sa auto podarilo bezpečne dostať na breh. Našťastie, nikto sa nezranil.

Vo štvrtok krátko pre pol desiatou doobeda bol hasičom ohlásený technický zásah pri obci Strečno v okrese Žilina. Po príjazde zistili, že došlo k zošmyknutiu nákladného auta značky Scania naplneného kameňom z kompy na rieke Váh pri obci Strečno do vody. Predná časť nákladiaku ostala na kompe a z vozidla unikla nafta.

"Hasiči na mieste postavili nornú stenu a uniknutú naftu odstránili pomocou sorbentu. Kompu zabezpečili proti posunutiu a na mieste postavili ťažkú nornú stenu pre prípadný únik zostatku prevádzkových kvapalín pri vyprosťovaní vozidla z vodného toku," informoval Michal Kypus z HaZZ a doplnil, že pre vytiahnutie vozidla bola povolaná špeciálna technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

FOTO Kuriózna nehoda pod
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Za pomoci potápačov a žeriavu sa podarilo auto, ktoré medzitým odťažili od nákladu, nalodili na kompu a kompu, na ktorej sa nachádzalo ďalšie auto, za pomoci navijáka pritiahli k brehu. Hasiči zásah ukončili krátko pred treťou hodinou poobede, pri udalosti nebol nikto zranený.

Viac o téme: KamiónStrečno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu