Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vedenie Bratislavy sa poriadne strápnilo: Stačilo zverejniť toto FOTO na Facebooku

Takto vraj mesto vyriešilo problém s prespávaním bezdomovcov na lavičkách. Zobraziť galériu (2)
Takto vraj mesto vyriešilo problém s prespávaním bezdomovcov na lavičkách. (Zdroj: Facebook, bratislava.sk)

BRATISLAVA – To, ako to vyzerá v hlavnom meste Slovenska, s obľubou komentuje veľa ľudí – obyvatelia, cudzinci, aj tí, ktorí tam každodenne dochádzajú za prácou. Najviac kritiky žne hlavná železničná stanica, keďže je vstupnou bránou do Bratislavy, ľudia si často urobia názor na celé mesto podľa toho, čo tam vidia. Magistrát sa všemožne snaží zlepšiť celkový obraz tohto svojského miesta, teraz však spravil veľký krok vedľa.

Dlhodobá diskusia o prestavbe Hlavnej stanice nepriniesla takmer žiadne ovocie. Natieranie kvetináčov a inštalovanie nových lavičiek malo aspoň na prvý pohľad zalepiť kritikom ústa. Nepodarilo sa. Administrátori oficiálnej stránky Magistrátu hlavného mesta SR sa veľmi nešťastne rozhodli s týmito malými krokmi pochváliť. To sa však ľuďom vôbec nepáči.

Nové lavičky na Námestí Franza Liszta :)

Posted by Bratislava - Magistrát hlavného mesta SR on 3. august 2015

„Ale vážne, milé komunikačné oddelenie, vám to už nie je hlúpe sa chváliť škaredou lavičkou na veľmi škaredom námestí, kde namiesto riešenia zásadných problémov púšťate takéto zbytočnosti. Navyše v neuveriteľne smiešnom prevedení,“ napísal Martin do diskusie pod fotografiou skutočne nevzhľadnej lavičky.

Problémom je aj to, že nové lavičky "zabezpečili" proti tomu, aby na nich prespávali bezdomovci a asociálne živly. A to predelom uprostred lavičky, ktorý je však absolútne neúčinný, ako dokazuje aj fotografia v článku. Magistrát navyše vyzýval Bratislavčanov, aby v ankete vyjadrili svoj názor na predel, do úvahy však tieto názory vôbec nevzali.

Vedenie Bratislavy sa poriadne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook, bratislava.sk)

Na oficiálnych stránkach mesta je ešte stále aktívna anketa s názvom Stredové operadlá na lavičkách. Tieto predely sú už nejaký čas inštalované napríklad pred Starou tržnicou, pod Mostom SNP či na Mestských hradbách. Magistrát sa občanov pýtal najmä to, či si myslia, že ide o vhodné riešenie problému s prespávaním bezdomovcov. Napriek jednoznačnému nie, čo do dnešného dňa označilo viac ako 560 ľudí, tieto stredové operadlá osadili aj pri Hlavnej stanici. Podľa všetkého, úplne zbytočne.

Viac o téme: BratislavaLavičky v BratislaveStredové operadlá na lavičkáchMagistrát hlavného mesta SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu