Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Robo Kazík viceprimátorom Banskej Bystrice

Róbert Kazík je evidovaný v zoznamoch ŠtB ako agent, má však čisté lustračné osvedčenie. „Neviem si to vysvetliť,“ hovorí Kazík. Zobraziť galériu (3)
Róbert Kazík je evidovaný v zoznamoch ŠtB ako agent, má však čisté lustračné osvedčenie. „Neviem si to vysvetliť,“ hovorí Kazík.

BANSKÁ BYSTRICA - Spevák a podnikateľ Róbert Kazík sa včera stal viceprimátorom Banskej Bystrice! Poslanci tak zvolili človeka, ktorý je pod registračným číslom 10 921 evidovaný vo zväzkoch komunistickej tajnej polície ako agent s krycím menom Šur. Kazík však poslancom ukázal lustračné osvedčenie, podľa ktorého s ŠtB nikdy nespolupracoval.

„Neviem si to vysvetliť,“ odpovedal na otázku, ako je možné, že sa ocitol na zoznamoch komunistickej tajnej polície ako agent. Obhajoval sa lustračným osvedčením z roku 1992, podľa ktorého s ŠtB nespolupracoval. Vo veľmi emocionálnom príhovore sa však priznal, že v 80. rokoch ako šéf Slovkoncertu písal z pracovných ciest záznamy a posielal ich tajnej polícii. „Nikomu som však neublížil, pred Bohom mám svedomie čisté,“ zdôraznil Róbert Kazík. Spoluprácu s ŠtB vraj nikdy nepodpísal.

Do funkcie viceprimátora ho navrhol banskobystrický primátor Ivan Saktor: „Išlo o koaličnú dohodu, že viceprimátor bude zo SNS.“ Jeho minulosť nechcel komentovať. Podľa viacerých poslancov nešlo o šťastnú voľbu: „Róbert Kazík nemá skúsenosti so samosprávou, iba s prácou v národných výboroch,“ vyčíta mu poslanec Pavol Katreniak. Róbert Kazík sa chce ako viceprimátor zamerať hlavne na rozvoj kultúry v Banskej Bystrici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu